17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab'a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a eski partisi olan HAS Partililerden tepki geldi. Bir dönem HAS Parti Antalya İl Başkanlığı'nı yapan Ali Aktaş, "Dindar zihin kendisini siyasetin pragmatizmine (uygulayıcılık, uygulamacılık) teslim etti. Dindarlar kitaptan önce siyasi liderlerinin ne dediğine bakıyorlar." diye tepki gösterdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 22. Genel Kurulu ve ödül töreninde İranlı Reza Zarrab'a ödülü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin vermesi tepkilere neden oldu. Bir dönem kendisi tarafından kurulan HAS Parti'ye genel başkanlık yapan ve ardından AK Parti'ye geçen Kurtulmuş'a eski partililerinden tepki geldi. HAS Parti zamanında Antalya il başkanlığı yapan Ali Aktaş'ta Numan Kurtulmuş'a tepkisini Twitter adresi üzerinden yaptı.

Dindar insanların siyasi liderlerin dediklerine göre hareket ettiğini belirten Aktaş, Twitter üzerinden şu tepkileri dile getirdi: "Numan Kurtulmuş bugün (dün) Rıza Sarraf'a ihracat şampiyonu ödülü vermiş. Sarraf'a bir plaket verileceğini bilsem ben o programa gitmezdim. Yazık! Reza Zarrab'ın ödülünü Numan Kurtulmuş'a verdirtenlere mi yoksa o ödülü veren Numan beye mi kızmalı? Hepimizi pervasızca kirletiyorlar. Dindar zihin kendisini siyasetin pragmatizmine teslim etti. Olan bitenler karşısındaki tavrı siyasetin tavrına göre değişip şekilleniyor. Dindarlar bir mesele hakkında kitap ne der diye bakmıyor artık. Dindarlar kitaptan önce siyasi liderlerinin ne dediğine bakıyorlar. Önce 'temiz siyaset için imkan' olan HAS Parti'yi bitirdiler, dün de 'AK Parti'de hücre yenilenmesi' diye çağrılan Kurtulmuş'u kirlettiler."