CHP Milletvekili Hasan Ören, Manisa’da üç gündür yaşanan elektrik kesintileri yüzünden vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Kesintiler sebebiyle solunum cihazı kullanan hastaların hastanelere taşınmak zorunda bırakıldığını kaydetti. Ören, il merkezinde Adnan Menderes, Kazım Karabekir, Akpınar ve Nurlupınar mahalleleri başta olmak üzere Turgutlu ilçe merkezinde bazı mahalleler, Çepnidere ve Gökgedik mahallerine aşırı rüzgar sebebiyle üç gündür elektrik verilmediğini, aralıklarla verilmeye çalışılsa da kesintilerin devam ettiğini belirtti.

Yetkililerden hiçbir bilgi alamadığı için tepki gösteren vatandaşların, karşılarında polisi bulduğunu ve meseleyi çözecek olan Gediz Elektrik'e ulaşamadıklarını aktaran Milletvekili Ören, Manisa'nın çeşitli mahalle ve köylerinden çok sayıda şikayet aldığını aktardı. Ören, “Özelleştirme öncesi TEDAŞ'ın personeli, Manisa genelindeki tüm arızalara yetişebiliyordu fakat Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. özelleştirildikten sonra personel sayısı azaltıldığı için ekipler yetersiz kalıyor ve arızalar onarılamıyor. Mahallerde elektrik kesintileri yüzünden esnaf dükkanını açamamış, işlerini yapamamıştır. Evlerdeki buzdolapları çalışmadığı için gıdalar bozulmuş, çöpe atılmak zorunda kalınmıştır.” dedi. Solunum cihazı kullanan hastaların da hastanelere taşınmak zorunda bırakıldığının altını çizen Ören, “600 bin abonenin bulunduğu Manisa, bunları haketmemektedir. Bundan 10 yıl önce fırtınada, yağmurda, karda arızalar daha çabuk giderilirken teknik olanaklar gelişmesine rağmen kesintilerin iki üç gün sürmesi kabul edilebilir bir durum değildir, çünkü AKP hükümeti bu özelleştirmeleri yaparken bunları düşünmemiş, sadece özelleştirmeden gelecek paraya bakmıştır. İhaleyi alan şirketlerse fatura kesip para toplama derdine düşmüşlerdir. Yatırım yapmak, hatları yenilemek, kabloları yer altına almak kimsenin aklına gelmemiştir. Babalar gibi devlet malını satmanın sonucu budur.” diye konuştu.

Elektriği vatandaşın evine, işyerine kesintisiz ulaştırmanın bu şirketlerin asli görevi olduğunu vurgulayan Hasan Ören, “Gediz Elektrik A.Ş., gerekli yatırımlarını yaparak Manisa genelinde eskiyen ve sık sık arıza veren hatları yenilemeli ve vatandaşı elektriksiz bırakmayacak tedbirleri önceden almalıdır. Böyle durumlarda vatandaşı mağdur etmemek için elektrik dağıtım şirketleri dışarıdan yardım alabilmelidir. Deneyimli, yetkilendirilen elektrikçilerle sözleşmeler yapılmalı ve acil durumlarda bu kişilerden yardım alınarak sorunların kısa zamanda giderilmesi sağlanmalıdır. Anayasamız'a göre bu ülkede yaşayan herkesin, kamu hizmetlerinden eşit şekilde yararlanma hakkı vardır. Vatandaşa kendisini, ikinci sınıf muamelesi yapıldığını hissettirmeye kimsenin hakkı yoktur, çünkü bizim anlayışımıza göre vatandaşın derdi, devletin derdidir ve en kısa zamanda çözümlenmelidir.” dedi. Milletvekili Ören, Manisa'daki elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıyacağını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'na soru önergesini vereceğini sözlerine ekledi.