Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Mersin milletvekili adayı ve AK Parti’nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat, Bank Asya operasyonunun siyası olduğunu, başrolde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğunu belirtti.

Bağımsız olarak bilinen BDDK ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) bağımsızlığının şüphe götürür vaziyette olduğunu anlatan Fırat, dolayısıyla aldıkları kararın doğru olduğuna inanmadığını kaydetti.

Bank Asya'ya el konulmanın başından beri zaten hükümetçe projelendirildiğini ve batırılmak için her türlü yöntem uygulandığını Fırat, "Tabi farkında olmadıkları şey şu eğer banka sistemi ile böyle oynandığı takdirde bu yalnız bu bankayı tasfiyeye götürmez tüm ekonominin sarsılmasını ve tüm ekonominin etkilenmesini getirir. Bildiğim kadarı ile Bank Asya'nın mali yapısı eğer TMSF'ye devrini gerektiriyor ise o zaman buna benzer ondan daha kötü durumda olan birçok banka var. Onlarında o zaman tasfiyeye tabi tutulması lazımdı. Tutulmadığına göre tamamen siyasi bir karardır. Tabi bunun yasal yolları var. Olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bu iş gider. Mesulleri de bunun altında kalırlar." diye konuştu.

Bank Asya’ya operasyonun tamamen siyasi olduğunu ve başrolde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğunu vurgulayan Fırat, "Başından beri aynı şey. Özellikle devlete ait mevduatın oradan geri çekilmesi, vatandaşın mevduatını oraya yönlendirmesi bu tamamen bir hukuksuzluk örneği. Türkiye'de hukuk tanımazlığın bir örneğini daha yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.