Diyarbakır Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, “Ankara’daki o bomba ile bizim barış umutlarımızı söndürmek istediler. Onlara inat, o katillere inat yitirdiğimiz bu gençlere borcumuzdur, mutlaka ama mutlaka bu topraklara barışı getireceğiz.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Malatya’ya gelen Diyarbakır Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Yeşilyurt ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde HDP Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen mahalle toplantısına katıldı. Kışanak, burada yaptığı konuşmada, Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden ‘barış şehitleri’ için ülkeye mutlaka barışı getireceklerini belirtti.

Ankara’daki canlı bomba saldırısıyla barış umutlarının söndürülmek istendiğini vurgulayan Kışanak, şöyle devam etti: “Ankara’daki bombanın çok anlamı vardı, en önemli anlamı da şuydu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen onurlu insanlar, kimliklerine bakmadan, farklı inançlarına bakmadan herkes bir şehirden gelmişti. İçerisinde Alevi'si vardı, Sünni'si vardı, Kürt'ü vardı, Türk'ü vardı, farklı kimliklerde olan insanlar vardı. Onların hepsini bir araya getiren bir de barış umudu vardı. İşte onlar Ankara’daki o bomba ile bizim barış umutlarımızı söndürmek istediler. Onlara inat, o katillere inat bu topraklara barışı getireceğiz. Onlara borcumuzdur, yitirdiğimiz o, yüz iki barış şehidine borcumuzdur. Biz o zaman barışı armağan edeceğiz belki yüreğimizdeki acı bir nebze olsun dinmiş olacak. Ankara’da halkların ittifakı vardı, bizi bir arada görmek istemiyorlar bizi ayırıp, bölüp kendileri saltanatlarının keyfini çıkartmak istiyorlar. Siyasi parti farkı gözetmek için bütün mazlumlar bir araya gelsin diyoruz. Bugün, klasik particilik yapılacak bir gün değil, şu parti diye, bu parti diye yarışacağımız bir gün değil. Türkiye uçurumun kıyısındandır, eğer biz bu uçurumun kıyısından bu ülkeyi çıkartıp alamazsak, yarın inanın çok geç olacak.”

“BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ DEDİK, CEVABI KAN VE GÖZYAŞI OLDU”

HDP Malatya milletvekili adayı Aydın Erdoğan ise Tayyip Erdoğan’a ‘seni başkan yaptırmayacağız’ dedikleri için 7 Haziran sonrası ülkenin kana bulandığını ifade etti. Erdoğan, “Bu ülkeye yoksulluk, yolsuzluk, kan ve göz yaşından başka bir şey getirmeyen AKP’ye bir cevap vermemiz gerekiyor. Kobane’de, Suruç’ta, Şengal’de, Rojava’da, Cizre’de Nusaybin’de, Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Roboski’de bizlere kan ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyen AKP iktidarına bir cevap vermemiz gerekiyor. Bu ülkede son iki yılda, 21 Mart 2013’den 7 Haziran seçimlerine kadar, bir barış havası, umudu vardı. kan dökülmüyordu. Ne asker, ne polis ne de gerilla cenazesi geliyordu memleketine. 7 Haziran seçimlerinde AKP’ye seni iktidardan indireceğiz dedik, Tayyip Erdoğan’a seni başkan yaptırmayacağız dedik yaptırmadık, bunun cevabı kan ve gözyaşı oldu. HDP’yi baraj altında bırakmak için kan dökerek bunun müsebbibi de bizi göstererek kan döktüler ve bizleri baraj altında bırakmak istiyorlar. Barış isteyenleri, özgürlük isteyenleri, eşitlik isteyenleri kanda boğmak istiyorlar, buna izin verecek misiniz? İşte buna son vermek için önümüzde 1 Kasım seçimlerinde bir fırsat var.”