CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “7 Haziran günü halkın bizlere verdiği mesaj açıktır: Seçmenimiz oyunu değişimden yana kullanmıştır. Türkiye demokratikleşme eksenine tekrar oturtulmalı, denge ve denetleme mekanizmalarının çalıştığı, istikrarlı ve kapsayıcı bir hükümet kurulmalıdır.’’ dedi. Tekin, seçim sonucuna rağmen bürokratik vesayeti sürdürmek için adımlar atıldığının görüldüğünü kaydetti.

CHP Genel Sekreteri Tekin yazılı açıklama yaptı. Tekin’in açıklaması şöyle: "Kamuoyuna büyük bir kaygı hakim. Halkın iradesini temsil eden bir hükümetin kurulması sürecinde geçici olarak hükümette bulunan AKP Hükümeti’nin devlet kurumlarında acele ve haksız atamalar yaparak bürokratik vesayetini sürdürmek için adımlar attığına dair gelen haberler derin kaygılar yaratmakta. İçinde bulunduğumuz süreçte terfi, uzaklaştırma ve atama gibi kararlar, kapsayıcı bir hükümet kurma sürecine uygun değildir. Hukukun gereklerini ve kişilik haklarını ihlal edecek bu tür adımlar, 7 Haziran günü ortaya konan halkın iradesini yok saymak olur."

Gürsel Tekin, "Buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum; vesayeti koruma çabası ile atılacak haksız ve hukuksuz adımların takipçisiyiz. Bu duruma kesinlikle müsamaha gösterilemez. Unutmayın, halk bu adaletsizlikleri hiçbir zaman affetmedi ve affetmeyecektir.’’ ifadelerini kullandı.