Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, özel okullara, anaokullarına ve dershanelere polislerle birlikte yapılan baskınlara tepki gösterdi. Hükümetin bir intikam, kin, hırs duygularıyla dershaneler ve özel okullarla hesaplaşmanın gayreti içinde olduğunu belirten Hamzaçebi, “Bunların hiçbiri demokratik değildir. Bu okullara yapılan baskınların hiçbiri demokratik değildir, meşru değildir. Bu okullarda eğer bir yanlışlık var ise yıllardır bu okullar Türkiye’de değil mi, faaliyette değil mi? Niye şimdi yapıyorsunuz? Hiçbir gerekçe yoktur, hiçbir objektif gerekçesi yoktur. Bunların hepsi suçtur. Bu hukuksuz eylemlerin hesabını yarın hukuk soracaktır. Başka hiç kimse değil.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Hamzaçebi toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'Hukuksuzluklardan bahsettiniz. Yaklaşık 2 aydır kolejlere anaokullarına liselere baskınlar düzenleniyor. Bunlar hakkında neler söylersiniz?' sorusuna Hamzaçebi, şu cevabı verdi: “Türkiye bir yandan seçime doğru gidiyor bir yandan terör her gün gerçekten can alıyor acılı günler yaşıyoruz, dış politikada olağanüstü günler yaşıyoruz. Öte yandan sel, Doğu Karadeniz'de can alıyor büyük bir doğa felaketini yaşıyoruz öte yandan da bir hükümet bir intikam duygusuyla, bir kin, hırs duygularıyla dershanelerle ilgili bir hesaplaşmanın, özel okullarla ilgili bir hesaplaşmanın gayreti içinde. Bunların hiçbiri demokratik değildir. Bu okullara yapılan baskınların hiçbiri demokratik değildir, meşru değildir. Bu okullarda eğer bir yanlışlık var ise yıllardır bu okullar Türkiye’de değil mi, faaliyette değil mi? Niye şimdi yapıyorsunuz? Hiçbir gerekçe yoktur, hiçbir objektif gerekçesi yoktur. Bunların hepsi suçtur, organize mi değil mi, örgütlümü değil mi? Bilemem. Bu ileride savcıların bakacağı soruşturacağı bir konudur. Kimse sanmasın ki bugün bu uygulamaları yapanlar sorumsuz olacaktır. Türkiye’de bunların örneklerini çok gördük, kim hangi hukuksuzluğu yaptıysa yarın öbür gün hukuk onun yakasına yapışmıştır. Bunda da öyle olacaktır. Bu hukuksuz eylemlerin hesabını yarın hukuk soracaktır. Başka hiç kimse değil.”

BAĞIMSIZ BAKANLAR MECLİS'TE YEMİN ETMELİ

Başka bir gazetecinin, 'Geçici hükümette yer alacak bağımsız isimler hemen mecliste yemin etmeli mi?' sorusuna karşılık Hamzaçebi, “Yemin etmeli. Çünkü yemin etmeden bakan görevine başlayamaz. Hem görevi başında olacak hem de yemin etmemiş olacak. Bu doğru değil. Atanır atanmaz hemen onun sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi toplanmalı ve yemin etmeli aksi takdirde o bakanın uygulamaları tartışılır hale gelir doğru olmaz. 1 Ekim’i beklememek gerekir.” ifadelerini kullandı.