Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Van Milletvekili Adem Özcaner, eline Kur'an-ı Kerim alıp seçim meydanlarında kutsal kitabı kendisine malzeme edenin hem İslam dünyasına hem de Türkiye’de yaşayan halklara hakaret ettiğini söyledi.

HDP Van milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Van'ın Erciş ilçesinde miting düzenledi. Büyük bir katılımın olduğu mitingde konuşan HDP Van Milletvekili Adem Özcaner, 8 Haziran’da barışın ve özgürlüğün kazanacağını ifade ederek, AK Parti hükümetinin yolsuzluklarını anlattı. Eline Kur'an-ı Kerim alıp seçim meydanlarında kutsal kitabı kendisine malzeme edenin hem İslam dünyasına hem de Türkiye’de yaşayan halklara hakaret ettiğini ifade eden Özcaner, "Hem yalan söyleyip hem de 'Müslümanım' deyip verdikleri sözleri yerine getirmeyenler münafıktır." dedi.

Kürtleri AK Parti’nin bu haksızlığına karşı birlik ve beraber içinde hareket etmeye çağıran Özcaner, "Gelin birlik olalım ki, barışta ısrar eden, bu kirli savaşın durmasını isteyen gerilla ve Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü daha güçlü talep etmek için Meclis'te elimiz daha güçlü olsun. İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerine karşı savaşan, Rojava ve Şengal zaferine zaferimizi bağışlayalım. AKP hükümeti ve sarayları ile halkın hakkını çalıyor." diye konuştu.

Özcaner'in ardından konuşan HDP Van milletvekili adayı Zozan Yeliz Yıldırım ise "Biz Kürtler bu coğrafyada tek bir kişi de olsak zulme uğradık. Ama şu an herkes şunu görsün; Kürtler büyüdü ve gelişti. AKP hükümetine ve devletine o gücü biz verdik ve onlara verdiğimiz gücü de almasını biliriz." ifadelerini kullandı.