HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, seçim sonuçlarına yönelik yaptığı ilk açıklamada, 80 milletvekili ile Meclis’e girmenin eşiğinde olduklarını söyledi.

Açıklanan sonuçları genel merkezde basın toplantısı ile değerlendiren Sırrı Süreyya Önder, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksedağ’ın esas açıklamayı yapacağını ifade etti. Hesaplarına göre 80 milletvekili ile Meclis’e girmenin eşiğinde olduklarını söyleyen Önder, bu sonuçların, hoyratlığa karşı demokrasinin, zulme karşı özgürlüğün, şımarıklığa karcı tevazuun, savaşa karşı barışın zaferi olduğunu vurguladı.
Önder, "Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun. Bütün yurttaşlarımızdan iki ricamız var. Birincisi, partimiz bugün bir kutlama yapmayacak. Büyük bir tevazu ve ölçülü bir şekilde, bir olumsuzluğa mahal vermemek için. Bu en önemli ricamızdır. Diğer ricamız ise il ve ilçe seçim kurullarında, son sonuç açıklanıncaya kadar hiçbir görevlimizin terk etmemesi gerçeğidir. Bu sonuç barışa, adalete hizmet etsin diyorum. Bütün yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Aldığımız oy da bize emanet edilen oylar olduğu gerçeğini biliyoruz ve aklımızdan çıkarmayacağız. Bize emanet rey veren yurttaşlarımıza bunun teminatını veriyoruz. Sağ olsunlar var olsunlar." diye konuştu.