Hür Dava Partisi (Hüda Par) Tarsus İlçe Başkanı Abdulgani Tarhan basit bir takım ayak oyunları ile çatışma ortamına çekilmek istendiklerini belirterek, karanlık oyunlara gelmeyeceklerini vurguladı.

Tarhan, Mersin’in Tarsus ilçesinde saldırıya uğrayan eski İlçe Başkanı M. Ali Kutan’ın yaralanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kutan'ın, Barbaros mahallesinde bulunan işyerinde beklerken Suruç olaylarını bahane eden 50-60 kişilik grubun uzun namlulu silahlı saldırısına uğradığını anlatan Tarhan, hastanede tedavisi süren arkadaşlarının sağlık durumunun şu an için iyi olduğunu kaydetti.

Terör çetelerinin Tarsus’ta Suruç olaylarını bahane ederek kasıtlı ve bilinçli bir şekilde parti üye ve gönüllülerine, işyerlerine programlı bir şekilde saldırı yaparak kendilerini çatışma ortamına çekmeye çalıştıklarını gözlemlediklerini anlatan Tarhan, "Bizler kesinlikle bu tür ayak oyunlarına gelmeyeceğiz. Bu karanlık çetelerin özellikle batıda Tarsus’u hedef belirlemelerini manidar buluyoruz. Halkımıza bu tür saldırılara karşı dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz, herkesi sağduyuya davet ediyoruz." dedi.