İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "İBB SİMULTANE" uygulamasının müjdesini vererek, "Cep telefonundan simultane. İnsanlara kendi cep telefonlarından simultane tercüme alabilecek bir program yaptık. Patentini aldık. İlk denemeyi Sultanahmet Camii’nde Cuma hutbesinde yaptık. Bunun yanı sıra cep telefonundan anında simultane tercüme yapılabilsin talimatını da verdim" dedi.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın yanı sıra Enerji Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ilçe belediye başkanları katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ömre bedel bir 5 ay yaşandığını hatırlatarak, "Çok önemli badireler atlattık. Tarihin seyrini değiştirebilecek meselelerle uğraşıyoruz. Askerlerimiz sınır boylarımızı şehadet içme adına koruyorlar. Polisimiz, jandarmamız, istihbaratımız terörle mücadeleyi devam ettiriyor. 15 Temmuz’da Türkiye’ye karşı alçakça bir darbe planı yapıldı. O uzun gecede yüz yıllık makus tarihimizi birlikte yendik. Hamdolsun. Zaman zaman düşünürdük 1980 darbesini. O darbede malum başkanın kulağına birileri ‘bizim çocuklar başardı’ demişti. 15 Temmuz’da bu millet onlara bir ders verdi. Bu coğrafyada ilk kez sizin çocuklarınız kaybetti. Türkiye’yi sonsuza kadar bağımlı yapmak isteyenlere birlikte ‘hayır’ dedik" diye konuştu.
Konuşmasında Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Temurci, AK Parti İstanbul Teşkilatı olarak ’Başkanlığı hayat et’ isimli bir kampanya başlattıklarını vurguladı.
"Uluslararası şer odakları Türkiye’yi geliştirmek istemiyorlar"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Bu gibi alçakça girişimler bitmeyecek ama biz birlikte olursak, yüreğimizi ortaya koyarsak başarıya ulaşacağımız kesin. 15 Temmuz’da bu ortaya çıktı. Attığımız her adımda, hayata geçirdiğimiz her medeniyet projemizde büyük bir darbe ile karşı karşıya kalmaktayız. Uluslararası şer odakları Türkiye’yi geliştirmek istemiyorlar. Bu anlamda yurtdışından ve içerideki hainlerden kaynaklanan bu tip girişimlerin önüne geçebilmenin tek yolu milletçe etnik ayrımları bir kenara bırakacak bir anlayıştır" ifadelerini kullandı.
Topbaş, cep telefonundan simultane tercüme imkanı sunan ’İBB SİMULTANE’ uygulamasının geliştirildiği müjdesini de vererek, "Cep telefonundan simultane. İnsanlara kendi cep telefonlarından simultane tercüme alabilecek bir program yaptık. Patentini aldık. İlk denemeyi Sultanahmet Camii’nde Cuma hutbesinde yaptık. Bunun yanı sıra cep telefonundan anında simultane tercüme yapılabilsin talimatını da verdim. Düşünün bu kongre merkezi değişik toplantılar var. Her cep telefonu elinde ve kulaklık dağıtılıyor. O insanlar bu konuşmacıyı kendi lisanlarında dinleyebilecekler. Bu dünyadan yeni bir buluş olarak ifade ediliyor. Hamdolsun. Yani bir stat dolu insana hitap edebileceksiniz" diye konuştu.