Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, “Eğer derseniz koalisyona razıyız, gençler bilmiyor ama biz 90’ları gördük. Derseniz ki Türkiye’nin uzun dönem hükümetlere ihtiyacı yok, istikrara da ihtiyacı yok, güçlü hükümetlere de gerek yok, kabulümüz millet ne derse başımızın üstünde yeri var. Ama bilin ki her şeyin kazası var, vaktin kazası olmaz. Bu yılı kaybettik, ama 2016’yı kaybetmemiz lazım.” dedi.

TBMM Başkanı Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile birlikte yeni stadyum inşaatında incelemelerde bulundu. TOKİ tarafından yaptırılan statta incelemelerde bulundu İsmet Yılmaz ve İdris Güllüce yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra İsmet Yılmaz ve Bakan Güllüce, bir restoranda düzenlenen programda Toptancılar Sitesi esnaflarıyla bir araya geldi. 7 Haziran seçimlerinden sonra 1 Kasım’da seçime gidildiğini kaydeden TBMM Başkanı, “Geçen yılda aynı şekilde 2 seçim olmuştu. Türkiye’nin bu zor dönemde güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var mı yok mu? ‘Güçlü Türkiye’ye gerek yok, zayıf hükümetler gitsin, koalisyon da olabilir, koalisyon kısa da sürebilir’ denilebilir. AK Parti hükümeti 58. Hükümet, tek parti hükümetlerini de saymazsak 80 yılda 58 hükümet gelmişse hükümetlerin ömrü 1,5 yıl demektir. Bu sürede, projemi yapacaksın, kurumumu tanıyacaksın, yatırımın temelini mi atacaksın, yatırımı bitireceksin veya yatırımın eksikliklerini mi gidereceksin. Eğer derseniz koalisyona razıyız, gençler bilmiyor ama biz 90’ları gördük. Derseniz ki Türkiye’nin uzun dönem hükümetlere ihtiyacı yok, istikrara da ihtiyacı yok, güçlü hükümetlere de gerek yok, kabulümüz millet ne derse başımızın üstünde yeri var. Ama bilin ki her şeyin kazası var, vaktin kazası olmaz. Bu yılı kaybettik, ama 2016’yı kaybetmemiz lazım." dedi.

İsmet Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir ülke kendi kaynaklarıyla gelişmesini tamamlayamaz. Dolayısıyla ABD’nin de Japonya’nın da yabancı sermayeye ihtiyacı var, Türkiye’nin de ihtiyacı var. Ama yabancı sermaye ürkektir. Önünü görmek ister, gelecekte hangi hükümet var onu görmek ister. Dolayısıyla istikrarlı bir yönetim varsa yabancı sermaye gelir. Bu zamana kadar bunu kısmen sağladık. Yabancı sermaye gelecek ki fabrikalar kuralım evlatlarımıza yeni iş kapıları açalım ki işe girsinler şuan Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. İşsizlik sadece Türkiye’de kurulacak fabrikalarla olmuyor. Yabancı sermayenin de gelmesi lazım, onun için onlara güven vermemiz lazım. Sadece yerli yatırımcıya değil.”

“ANADOLUYU BİZE ÇOK GÖRÜYORLAR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise "Bin yıldır biz bu platoda kalmanın kavgasını veriyoruz. Bu Anadolu platosunu bize çok gören bir dünya var karşımızda. Terörüyle, başka organizasyonlarıyla buralarda olmamamız gerektiğini düşünen derin bir akıl var dışarıda. Biz bina yapmaya, yol yapmaya, zenginleşmeye zaman bulamadık. Burada direnebilmek için, bu topraklarda kalabilmek için. Ecdadımız bilmiyor muydu yol yapmayı, şunu yapmayı. Ama cephelerde bu toprakları korumak uğruna o kadar çok şehidimiz olmuş ki. Burada durmamız lazım, korumamız lazım. Bu toprakları vatan olarak seçtik. Churchill’in ‘Türkler kafalarından canilik yapmazlar, boyları uzadı mı budamalıdır’ sözünü unutmamak lazım. 10 senede bir budandığımızı hatırlayın; sağcı- solcu, Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye böldüler. Her 10 senede bir budanmak istendik, şimdi yine budama projeleri var. Allah hepimizi muhafaza etsin.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından esnaflar yaşadıkları sorunları dile getirdi.