CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli’de düzenlenen mitinge katıldı. Kılıçdaroğlu, “Bir Tuncelilinin başbakan olması barışın güvencesidir.” dedi.

Karayoluyla Elazığ’dan Tunceli’ye gelen Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Seyit Rıza Parkında düzenlenen miting alanında vatandaşları selamladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sizin haklarınızın teslim edilmesi için sadece CHP kanun teklifi vermiş ve arkasında durmuştur. İnşallah göreceksiniz CHP iktidarında özgür bir Türkiye’yi el birliğiyle kuracağız. Hiçbir ayrım yapmadan bu ülkeye barışı getireceğim.” diye konuştu.

Konuşmasında Tuncelili olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu,
“Tunceli’nin bir özelliği daha var. Evliyalar diyarıdır. Bir Tuncelilinin başbakan olması barışın güvencesidir. Bir Dersimlinin Başbakan olması Türkiye’ye huzurun gelmesi demektir. Anadolu’nun kuş uçmaz kervan göçmez bir köyünde doğdum. Bu topraklarda doğdum. Ankara’ya, İstanbul’a gittim. Her zaman her yerde yaşasın cumhuriyet dedim ve diyeceğim.” şeklinde konuştu.

İktidarın Tunceli’yi görmezden geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Nereye gitsem bir Tuncelili kardeşim gelip iş istiyor. Ankara’da oturan beyler Tunceli’yi görmüyorlar. Kılıçdaroğlu sözü, benim başbakanlığımda işsizlik sorununu Tunceli’de sıfırlayacağım. Yine konvoy halinde itiraz edecekler? Tunceli’nin nüfusu nedir ki zaten? 13 yıldır dışladınız. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaparken Adalet Bakanlığı hakimlik sınavı açıyordu. 3 sınavda da liste birincisi olan Tuncelili bir çocuğu elediler. Tuncelili olduğu için. İtiraz ettik. Bu çocuğun günahı nedir dedik. Zorla bir yasa çıktı ve dedi ki 'Danıştay kararıyla sözlü sınavlarda kamera olacak' diye. Çocuğun elenmesine engel olacak diye. Bir kanun çıkardılar sözlü sınavlara kamera konmak zorunda değil diye. O çocuk hakim olamadı. İçimde ukdedir. Böyle bir adaletsizliği 81 ilden hiçbir gencimize yapmayacağız.” dedi.

“SEÇİM BARAJLARINI KALDIRACAĞIZ”

Konuşmasında Tunceli’de yapılan barajlar ve seçim barajlarına yönelikte açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, seçim barajının kalkmasını istediğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, “Munzur’u tüm Türkiye bilir, dünya bilir. Munzur’un vadisine HES’ler, barajlar yaptırmayacağız. Tunceli’nin doğasına asla ve asla kimsenin ihanet etmesine izin vermeyeceğiz. Özgür akacak Munzur… Barajlara izin vermeyeceğiz bir de siyasi barajlara izin vermeyeceğiz. Dersim’den bütün Türkiye duysun. 12 Eylül darbe hukukunu değiştireceğiz. Gençlerin üzerindeki baskıları kaldıracağız. Yüzde 10 barajı darbe hukukunun sonucudur. Gelin kardeşim bu barajı kaldıralım diye açık çağrı yaptım. Siz samimi değilsiniz dediler. Arkadaşlarıma talimat verdim. Yüzde 10’luk barajı kaldıran teklifi hazırlayıp sundular. Milletin iradesinin Parlamento’ya yansımasını isterim. Barajın kalkması için açık çağrı yapan parti biziz.” diye konuştu.

Mitingin sonunda vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, karayoluyla Elazığ'da düzenlenecek olan mitinge katılmak Tunceli’den ayrıldı.