CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Hem iç politikada hem dış politikada geldik duvara dayandık. Ortadoğu’ya bakın, hangi halde? Müslüman kanı akıyor. En son TIR’larda yakalanan silahları hepiniz gördünüz. Müslüman kanı akıtmak için silah gönderdiler. Yazık günah değil mi o insanlara? O nedenle önümüzdeki seçimler önemli seçimlerdir. Yeni bir başlangıç, huzurlu Türkiye için gerekiyor, yeni bir başlangıç Ortadoğu için gerekiyor." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'da düzenlenen mitingde halka seslendi. Vatandaşlara, "Hangi partiye oy verirsen ver, ben senin hakkını teslim edeceğim." diyen Kılıçdaroğlu, "Bir özelliğim var, hiçbir yurttaşımı ötekileştirmem. İnancı başımın üstünde, kimliği başımın üstünde, yaşam tarzı başımın üstünde, hiç kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını siyaset konusu yapmadım, yaptırmayacağım. Benim için insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır, nokta." ifadelerini kullandı.

Refahı tabana yayacağını, her evde tencerenin kaynayacağını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Sevgili anneler size sesleniyorum; eğer bir evde işsiz varsa en büyük dram o ailededir, en büyük acıyı anneler çeker. Sizden birisiyim anneler, ben de sizin gibi yaşıyorum. İşsizlik nedir, yoksulluk, acı nedir iyi bilirim. Sizler gibi yaşayan birisiyim. Zengin, aristokrat bir aileden gelmiyorum. Ben halktan birisiyim, halk gibi yaşarım. Benim saray merakım da yok. Benim köşeyi dönme merakım da yok. Çocuklarım, hak etmedikleri halde köşeyi dönsünler diye bir düşüncem de yok. Ben alınterine değer veririm, açık ve net söylüyorum, Adıyaman’dan Türkiye duysun; Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

Miting sırasında öğle ezanı okunması üzerine konuşmasına bir süre ara veren Kılıçdaroğlu, bu arada kendisine verilen kasketi taktı. Ezanın bitmesi ardından konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyoruz. Ne derdi Ecevit? ‘Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ derdi. Aynı şeyi söylüyorum. Refahı tabana yayacağız, herkes kalkınmadan pay alacak. Her evde huzur olacak. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman bu ülkeye barışı, kardeşliği getiririz. Türkiye'ye barışı, huzuru getirecek parti CHP'dir. Türkiye’nin büyümesini, birinci sınıf demokrasi istiyorsanız, üretenin, alınterinin kazanmasını istiyorsanız, esnafın geçimini rahat sağlamasını istiyorsanız, yoksulluğun tarihe gömülmesini istiyorsanız adres CHP’dir.

Türkiye'nin kavga etmeye zamanı yoktur, Türkiye'nin büyümeye, barışa ihtiyacı var, Türkiye'nin kavgasız siyasete ihtiyacı var. Bakın onlar konuşuyorlar, hiç birisine cevap vermiyorum. Türkiye'nin kavgaya değil, barışa ve huzura ihtiyacı var. Allah aşkına, kavgadan bıkmadınız mı? O onu dedi, bu bunu dedi, ya bu milletin derdi var, yatağa aç giren çocuklar var. Mevsimlik işçiler kazalarda hayatını kaybediyor, hiç birinin sosyal güvencesi yok. Onlar bizim çocuklarımız, insanlarımız değil mi? Esnaf 2 ay prim ödemesin, çoluk çocuğuna sağlık hizmeti verilmiyor, yaşlı anne babasına hizmet verilmiyor. Bu mu sosyal devlet? Bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum, sen de uyan, sen de CHP de artık, sen de halk de.

Türkiye'nin yeni bir başlangıca ihtiyacı var. Hem iç politikada hem dış politikada geldik duvara dayandık. Ortadoğu’ya bakın hangi halde? Müslüman kanı akıyor. En son TIR’larda yakalanan silahları hepiniz gördünüz. Müslüman kanı akıtmak için silah gönderdiler. Yazık günah değil mi o insanlara? 2 milyon Suriyelinin kendi topraklarını terk edip başka bir ülkeye gelmesi yazık günah değil mi? O nedenle önümüzdeki seçimler önemli seçimlerdir. Yeni bir başlangıç, huzurlu Türkiye için gerekiyor. Yeni bir başlangıç Ortadoğu için gerekiyor. Yeni bir başlangıç evlere huzur gelmesi için gerekiyor. Bunun için hep beraber çalışacağız, söz mü?"

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ PANKARTLARI

Bu arada, miting sırasında bazı vatandaşların, son zamanlarda basına yönelik baskılara tepki amacıyla pankartlar taşımaları dikkat çekti. Pankartlarda, 'Özgür Basın Susturulamaz', 'Özgür Medya Susturulamaz', 'Medyaya Müdahaleye Hayır' ifadelerinin yazıldığı görüldü.