CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, okul aile birliklerinin yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi. JW Marriot Otel'de düzenlenen ve aralarında Ankara, İstanbul, Antalya ve Rize’nin bulunduğu 30’ya yakın ilden okul aile birlikleri başkan ve yöneticileriyle gerçekleştirilen toplantı basına kapalı yapıldı.

Toplantıya; Rize’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabası Osman Erdoğan da katıldı. Erdoğan’ın dede tarafından akrabası olan 62 yaşındaki Osman Erdoğan, Rize Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı olarak toplantıya katıldı.

Kılıçdaroğlu, toplantı öncesi başkan ve yöneticilerle tokalaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, toplantının içeriğiyle ilgili kısa bir açıklama yaptı. Epey süredir değişik toplum kesimlerini davet ettiklerini, onlarla konuşarak sorunlarını dinlediklerini belirten Bekaroğlu, “Çözüm önerilerini alıyoruz ve bunları seçim bildirgesine koyacağız. İktidara geldiğinde de bunları gerçekleştireceğimizi söylüyoruz. Bugün siz velilerle yaptığımız bu toplantı ile sekizincisini yapıyoruz. Daha evvel maden işçilerinden emeklilere engellilerden çevrecilere öğrencilerle değişik toplantılar yaptık. Bugün de sizlerle velilerin gözüyle eğitimin sorunlarını konuşacağız. Biliyoruz velilerin ciddi sorun ve endişeleri var. Herkes çocuğuna iyi bir gelecek hazırlamak izliyor, bunun için velilerin gözüyle eğitim nedir? Bunu tartışacağız.” diye konuştu.

Toplantının basına kapalı olarak gerçekleştirildiğini kaydeden Bekaroğlu, “Toplantı sonucunda ortaklaşacağımız konularda sayın Genel Başkanımız sizlerle beraber basına açıklama yapacak. Bu tespit ve önerilerin takipçisi olacağını ifade edeceğiz.” şeklinde konuştu.