CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaptığı konuşmada Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin "Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı” sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Ne demektir bu; beni kandırdılar. Sen çocuk musun? Aklın yok mu senin? Devlet yönetme erkin yok mu senin? İstihbarat örgütlerin yok mu senin? Polisin yok mu senin?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’de düzenlediği grup toplantısında konuştu. "Hükümette itiraflar dönemi başladı. Suç organizasyonlarında itiraflar çok önemlidir." diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın askerlere yaptığı bir konuşmada “bizi kandırdılar, askerlerin çoğunun hapiste olmaması gerekirdi” dediğini söyleyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Biz o davaların doğru olmadığını söyledik. Genel başkan olarak iki kez Silivri’ye gittim. Biz oraya gittik diye ‘Ey Cahape, sen darbecisin’ diyordu. Şimdi aklın başına geldi mi senin? Eğer bir darbeci arıyorsan o darbeci, AKP hükümetidir. İlk darbeyi emeklilere yapmıştır. Refahtan emekliler pay alamaz demiş, kanun çıkarmıştır. Sonra askerlere darbe yapıp, içeri aldılar. ‘Ben o davaların savcısıyım’ diyen kimdi? Bir akıl tutulması var. Ne demektir bu; beni kandırdılar. Sen çocuk musun? Aklın yok mu senin? Devlet yönetme erkin yok mu senin? İstihbarat örgütlerin yok mu senin? Polisin yok mu senin?" diye sordu.

"KİM SAMİMİ, KİM DEĞİL BAKALIM"

"Şimdi diyor ki ‘özür dilerim, bir yanlışlık oldu, bizi kumpasa getirdiler, beni kandılar’ sen çocuk musun Allah aşkına, devleti yönetiyorsun." diyen Kılıçdaroğlu, Temmuz 2014 yılında Meclis’e ‘kumpas mağdurların’ haklarının iadesi için bir kanun teklifi verdiklerini söyleyerek "Madem ki sen cumhurbaşkanı olarak ‘beni kandırlar’ diyorsun, ‘haksızlığa uğradılar onlar’ diyorsun o zaman gel haklarını iade edelim. Samimiyse gelsin, bunu önümüzdeki günlerde Genel Kurul’a indireceğiz. Bakalım kim samimi, kim samimi değil." diye konuştu.

"MERKEZ BANKASI İLE KAVGANIN ÜLKEYE MALİYETİ 90 MİLYAR TL"

AK Parti’nin12 yılda geldikleri noktanın kendi içindeki kavga olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ile kavganın neticesinde dolardaki artışın ülkeye maliyetinin 90 milyar lira olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "90 milyar ile neler yapılırdı? Bir değil iki tane GAP yapılırdı. Kırk derslikli 9 bin okul yapılırdı. Hiçbir öğretmen atama beklemezdi. 58 bin 500 ortaokul yapılırdı. 4 bin 500 son derece modern kongre merkezi yapılırdı. 200 yataklı 2 bin 25 hastane yapılırdı. Şanlıurfalılar duysunlar. Altı metrekarelik odada 9 çocuk yatıyor. Sağlıkta devrim yaptık diyorlardı değil mi? Altı metrekarelik odada 9 çocuk ve anneleri yatıyor. 90 milyar lirayı vatandaşın sırtına değil de yatırım yapsalardı o zaman Türkiye’de işsizlik belası da olmazdı.” diye konuştu. İktidarda çok ciddi bir akıl tutulması olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, elektrikte kayıp ve kaçağı önleyememelerine karşın bu bedeli elektrik faturasını düzenli ödeyen vatandaşlardan tahsil ettiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “İktidarda bir akıl tutulması var. Devleti hukuk içinde yönetemiyorlar. Adalet içinde yönetemiyorlar. Ahlaki yönetemiyorlar. Yönetme güçlerini kaybettiler. AKP artık sorun üreten bir partidir. Sorun çözen değil." dedi.

"FAİZ LOBİSİNİN MERKEZİ AKP GENEL MERKEZİ"

Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsizin olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, 400 bin kişinin bir yıldır iş aradığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "O ağaların çocukları KPSS sınavına giriyor mu? Hepsi doğrudan torpille devlet memuru oluyor mu? O zaman 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum; Adalet mi diyorsun, haksızlık mı diyorsun, çocuğum işsiz mi diyorsun yerin ve adresin belli. Düzgün bir parti, namuslu bir parti, halk için çalışan bir parti; Cumhuriyet Halk Partisi.” şeklinde konuştu. 8 Haziran’da bir ülkenin namusla nasıl yönetileceğini göstereceklerini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, “1980 ile 2002 arası ödenen faiz 135 milyar lira. 2003-2014 arası tam 545 milyar lira faiz ödendi. Bu millet 545 eski parayla 545 katrilyon faiz ödedi. Faiz lobisi arıyorlar. Söyleyeyim, faiz lobisinin merkezi Çukurambar ve AKP’nin genel merkezi. Faizi lobisinin başkanı da belli; ‘Kaçak Saray’da oturuyor." dedi.

"NÜFUSUN YÜZDE 1’İ TOPLAM SERVETİN YÜZDE 54’ÜNE SAHİP"

"2000’lerin başında nüfusun yüzde 1’i toplam Türkiye’deki servetin yüzde 38’ini elde ediyordu. 2014’te nüfusun yüzde 1’i toplam servetin yüzde 54’üne sahip. Şimdi bana söyler misiniz? Bunlarda vicdan var mı? Bunlarda ahlak var mı? Ben boşuna demiyorum; burada bir akıl tutulması var. Burada din yok, iman yok, kitap yok, burada hiçbir şey yok. Adalet mi arıyorsun? CHP’ye geleceksin kardeşim" diyen Kılıçdaroğlu, hesabını veremeyeceği hiçbir kuruşun olmadığını söyledi. İktidarın AB’ye ve Ortadoğu’ya güven vermediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, ihracat rakamlarının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10 civarında düştüğünü anlattı.