CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasında yaşanan gerginliği, "Suç ortaklığı ağır ağır ortaya çıkıyor. Birbirlerini suçlamaya başladılar” şeklinde değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Arınç’a "Ahlaklıysan, kul hakkı yemekten korkuyorsan, dürüst ve namuslu bir insansan neden 8 Haziran’ı bekliyorsun?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’de düzenlediği grup toplantısında konuştu. Konuşmasının son bölümünü AK Parti içindeki krize ayıran Kılıçdaroğlu, "Dünden itibaren biliyorsunuz ortaklıkta bir karmaşa var. Hükümette itiraflar dönemi başladı. Biliyorsunuz, suç organizasyonlarında itiraflar çok önemlidir.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki söz düellosu hususunda ise şunları söyledi: “Sayın Bülent Arınç dün çıktı, bizim dahi kullanmakta zorlandığımız, kullanamadığımız ağır ifadeler kullandı. Hükümetin sözcüsü televizyonlarda canlı yayında kendi partisinden bir büyükşehir belediye başkanını en ağır ifadelerle suçluyor. Hafızlar yenilensin diye okuyayım. ‘Bu terbiyesizce bir açıklamadır’ demiş ya ‘istifa et’. Yani ‘o adam terbiyesizin biridir’ diyor. ‘Haysiyetli bir insan değildir’ diyor. Yeni keşfettiysen ‘günaydın’ tabii. ‘Biz kimin nerede havlayacağını çok iyi biliriz’ diyor. Havlamaktan söz ediyor. ‘Ankara’yı parsel parsel satmıştır, imar planlarında değişiklikler yapmıştır’ diyor. Yani, açıkça ‘yolsuzluk yapmıştır’ diyor. Birilerin parselledi ve satmıştır diyor. Ama işin garip tarafı; diyor ki ‘Gökçek’le ile ilgili 100 konuyu, rakam da veriyor 8 Haziran’dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim’. Sorum şu; ahlaklıysan, kul hakkı yemekten korkuyorsan, dürüst ve namuslu bir insansan neden 8 Haziran’ı bekliyorsun?"

“SUÇ ORTAKLIĞI AĞIR AĞIR ORTAYA ÇIKIYOR”

Bir hükümet sözcüsünün Ankara Büyükşehir Başkanı ile ilgili en ağır suçlamaları yaptığını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz bunu defalarca dile getirdiğimizde koruyorlardı. Sen bunların tamamını biliyordun da neden bugüne kadar konuşmadın? Hangi gerekçe ile konuşmadın. Yolsuzluk yapana, bu kadar ağır eleştiriler getirdiğin bir adama hangi gerekçe ile sahip çıkıyorsun? Sana dokundu diye mi, sana ‘istifa et’ dedi diye mi? Bunlar ülkeyi yönetemezler. Suç ortaklığı ağır ağır ortaya çıkıyor. Birbirlerini suçlamaya başladılar. Önümüzdeki süreçte bunları göreceğiz." diye konuştu.

“AHMET KAYIPOĞLU”

Son yaşananlar karşısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘kayıp’ olduğunu savunana Kılıçdaroğlu, Davutoğlu için ‘Ahmet Kayıpoğlu’ tabirini kullanarak Başbakan'ın nerede olduğunun belli olmadığını söyledi.