TÜYAP 20. İzmir Kitap Fuarı’nda, Evrensel Basım Yayın tarafından düzenlenen, “İzmir’in Seçimi, Türkiye’nin Seçimi” panelinde HDP İzmir milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü ve Dr. Zeki Gül ile Ankara adayı Aydın Çubukçu biraraya geldi. Burada konuşan Kürkçü, "Halkın bize Parlamento'nun yolunu güçlü şekilde açması durumunda dağdaki gerillanın da, savaş karşıtının da, işçinin, emekçinin, Gezi’nin de Parlamento'da temsilcisi olmak bir mücadele odağı haline gelmek istiyoruz." dedi.

İlk konuşmayı yapan Çubukçu ise AK Parti iktidarının dış politikada mezhepçi, baskıcı, ayrımcı ve düşmanca bir tutum izleyerek bunu iç politika haline getirdiğini, Sünni ve Türk diye tanımladığı kendisi ve kendisi etrafında toparladıklarıyla ayrımcılığı geliştirerek, şiddete dayalı bir yönetim sürdürdüğünü iddia etti. Bu ortamda demokrasi ve özgürlük isteyen halkın önüne büyük ve geniş bir ittifakla HDP’nin çıktığını söyleyen Çubukçu, “Nesnel ve gerçek olarak bu fırsatı değerlendirebilmek için elimizde bir seçim var. Bu seçimlerde Parlamento'da halkın güçlü temsili yalnızca başlangıç olacaktır. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bundan sonra nasıl yürüyeceğine bu güç karar verecektir. Başlangıçta ne kadar güçlü bir birliktelik oluşursa bundan sonrası için de işi o kadar kolaylaştıracaktır.” dedi.

HDP 2. bölge adayı Gül, İzmir’in çok kültürlü yapısına değinerek, “Selanik-Mardin hattının geçtiği bir kenttir. Zengin bir kültüre sahiptir. Halkların birarada barış içinde yaşama arzusunu hayata geçirmek için adayız.” dedi. Sağlığada değinerek çok sayıda tahlil yapılması, röntgen ve MR çekiliyor olmasının toplumu daha sağlıklı yapmadığını, önemli olanın hasta olmayı engelleyici hizmetlerin halka verilmesi olduğunu belirtti. Zeki Gül, “Bu ülkeyi Dünya Bankası’na emanet ettirmemek gerekiyor.” dedi. İzmir’in geçmişte SSK’lı sayısı en yüksek ikinci şehir olduğunu belirten Gül, “Diyanet, SSK’nın devrinden üç gün sonra toplandı ve, ‘SSK ile özel sigorta şirketleri arasında fark yoktur.’ dedi. Aile İrşad birimleri nasıl işliyor, bunları incelemek lazım.” şeklinde konuştu.

HDP İzmir 1. bölge adayı Kürkçü de şunları kaydetti: “Tayyip Erdoğan açısından trajik bir seçim olacak. Onu altından sarayına hapsetmek istiyoruz. Yüzde 10 barajını aşabilmek için halkın gücünün sıçrama tahtasına ihtiyaç var. Halkın bize Parlamento'nun yolunu güçlü şekilde açması durumunda dağdaki gerillanın da, savaş karşıtının da, işçinin, emekçinin, Gezi’nin de Parlamento'da temsilcisi olmak bir mücadele odağı haline gelmek istiyoruz. HDP’nin en az 30 sandalyesi zorla gaspedilmiş durumda. İzmir halkının da Türkiye halklarının da bu seçimlerde ortaya çıkan imkânı değerlendirerek temsilcilerini daha güçlü bir şekilde Meclis'e göndereceğine inanıyoruz. İzmir’i dünya kenti yapmaktan bahsediyorlar. Dünya kenti demek, uluslararası emlak piyasasının pazarı olmak demektir. Biz Ege’nin kenti haline getirelim istiyoruz, Yunanistan’la dostluk ve barış içinde olmak istiyoruz. Bizim tek bir planımız var; Tayyip Erdoğan’ı ya başkan yaptırmayacağız ya başkan yaptırmayacağız.”