CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere hukuksuz olarak kayyum atanmasına tepki gösterdi. Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının açık bir hukuksuzluk örneği olduğunu kaydeden Kuşoğlu, “Ekonomik yönden bakarsak kimse Türkiye’de bundan sonra yatırım yapmaz. Hiç bir işadamı da kendisinin rahat olduğunu, huzur içerisinde olduğunu düşünmesin. Bu kadar hukuksuzluğun yapıldığı bir ülkede bu hükümet, bu zihniyet her zaman her iş adamına her gruba aynı şekilde müdahale eder, edebilir.” diye konuştu.

'HİÇ KİMSENİN GÜVENLİĞİ YOKTUR. EKONOMİK GÜVENLİĞİ YOKTUR'

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere hukuksuz olarak kayyum atanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Bu çok açık bir hukuksuzluk örneği.” diyen Kuşoğlu, “Ekonomik yönden bakarsak kimse Türkiye’de bundan sonra yatırım yapmaz. Hiç bir işadamı da kendisinin rahat olduğunu, huzur içerisinde olduğunu düşünmesin. Bu kadar hukuksuzluğun yapıldığı bir ülkede bu hükümet, bu zihniyet, her zaman, her iş adamına, her gruba, aynı şekilde müdahale eder, edebilir. Bunun anlamı budur. Hiç kimsenin güvenliği yoktur. Ekonomik güvenliği yoktur. Bu böyle bilinsin. Bu böyle bilinecektir. Uluslararası alanda da Türkiye ile ilgili büyük sıkıntı yaratacaktır. Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yatırımcılar açısından da çok çok olumsuz bir durum oluşacaktır.” şeklinde konuştu.

'BİR KİŞİNİN İKTİDARININ ZULMÜNÜN GÖSTERGESİDİR'

Maliye Bakanlığı görevlilerinin incelemelerinde İpek Koza Holding’de herhangi bir olumsuzluk bulamamalarına rağmen böyle bir kayyum ataması yapılmasının hukukun ayaklar altına alınması olarak niteleyen Kuşoğlu, “Bunlara rağmen böyle bir şey yapılması maalesef hukuksuzluktur. Hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Bir kişinin iktidarının zulmünün göstergesidir.” Diye konuştu.

1 Kasım’da seçmenin halkın kararı ve milletin iradesinin bu yapılan hukuksuzlukları düzelteceğini kaydeden Kuşoğlu, “Bu hukuksuzlukları bu zulmü, halk görecektir. Ona inanıyorum. Yeter artık.” dedi.