CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Geçici Meclis Başkanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Meclis Başkanlığı adaylık başvurusunu yaptı. Levent Gök, TBMM Başkanlık adaylığı için TBMM Genel Sekreterliği'ne başvuru dilekçesini verdi.

Dilekçeyi alan TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ise bu başvurunun Meclis Başkanlığı adaylığı için ikinci başvuru olduğunu ifade etti. Neziroğlu, dün de MHP'nin Meclis Başkan adayı İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şahsi olarak başvuru yaptığını, ardından MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın da İhsanoğlu'nun adaylığı için başvuru yaptığını aktardı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bir grup milletvekilinin imzaladıkları bir dilekçeyle CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın 25. dönem Parlamento çalışmalarında Meclise başkan adayı olarak gösterilmesi için başvuru yaptığını ifade etti. Baykal'ın engin politik yaşamdaki tecrübesi ve bilgisiyle şu anda ihtiyaç duyulan uzlaşma kültürünü oluşturma çabalarında bunu layıkıyla yerine getireceğini belirten Gök, "İnşallah seçimlerde Deniz Baykal etrafında kenetlenilir. Türkiye ve Meclisimizi saygın bir şekilde temsil edecek Deniz Baykal'ın başkanlığa seçilmesine hep birlikte şahit oluruz. Sayın Deniz Baykal'ın adaylığı hayırlı olsun." diye konuştu.

"Kaç imza var?" sorusuna ise Gök, "Yeteri kadar imza var. Bu şekli bir işlem. Bir imza ile de oluyor, kendi de başvurabiliyor. Bir kısım milletvekillerimiz imzaladılar, o imzayla biz de Meclis Başkanlığımıza takdim ettik." karşılığını verdi.

Meclis Başkanlığı seçimi-koalisyon ilişkisine yönelik bir soruya da Gök, seçimlerin her turunun önemli olduğuna dikkat çekti. Son turda elbette bir aday üzerinde birleşileceğini dile getiren Gök, bu adayın Deniz Baykal olması gerektiğini ifade etti. Meclis Başkanlığı seçiminin farklı bir süreç olduğunu belirten Gök, koalisyon görüşmelerinin seçim sonrası başlayacağına dikkat çekti. Gök, "Ben umuyor ve diliyorum ki herkes turları gördükten sonra, aklı selim bir karar verecek ve sayın Deniz Baykal'ı Meclis Başkanlığına seçtirecek bir oy çoğunluğuyla bir teveccüh göstereceklerdir." şeklinde konuştu.