CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının hiçbir hukuki gerekçesinin bulunmadığını söyledi. Özellikle medyadaki şirketlerin AKP'li kayyumların eline verilmek suretiyle 1 Kasım seçimlerinin manipüle edilmek istendiğini anlatan Gök, "İktidar, siyasi muhaliflerine karşı kendi savcılarını ve hakimlerini kullanarak onlar karşısında güçlenmek istemektedir. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Bütün bu hukuksuzlukların er ya da geç hesabı sorulacaktır." dedi. Levent Gök, Sulh Ceza Hakimlikleriyle ilgili ise "Onlar siyasi iktidarın silahşörüdür." ifadelerini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün Gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet Gazetesi'nin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, kayyum kararının tamamen siyasi bir karar olduğunu belirtti.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan Gök, seçimlere 4-5 gün kala bir şirketin tüm mal varlığına el konulmasının siyasi karar olduğunu belirterek özellikle şirketin içinde bulunan medya kuruluşlarına AK Parti ve iktidar yanlılarının atanmasının ayrı bir hukuksuzluk olduğunu vurguladı. Bu kayyum atanmasının hiçbir hukuki gerekçesi bulunmadığı gibi atanan kayyumlarının da kayyum niteliği olmadığının altını çizen Gök, şöyle devam etti: "Kayyumların tamamen iktidar yanlısı kişilerden seçilmesi; bunun tam bir siyasi talimatla siyaseten gasp anlamına gelecek bir yöntemle gerçekleştirilmiş olduğunu bizlere göstermektedir. Açıkça hukuk ihlalleridir. Özellikle medyadaki şirketlerin AKP'li kayyumların eline verilmek suretiyle 1 Kasım seçimleri manipüle edilmek istenmektedir. Böylece iktidar, siyasi muhaliflerine karşı kendi savcılarını ve hakimlerini kullanarak onlar karşısında güçlenmek istemektedir. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Bütün bu hukuksuzlukların er ya da geç hesabı sorulacaktır."

Sulh Ceza Hakimlikleri ile ilgili bir soruya ise Levent Gök, "Zaten Sulh Ceza Hakimlikleri bu işler için kuruldu. Siyasi iktidarın özel siyasi hesaplaşmaları için kuruldu. Dolayısıyla sulh ceza hakimliklerine aslında hakimlik demek dahi mümkün değildir. Onlar siyasi iktidarın bir silahşörüdür." karşılığını verdi.