MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, son dört ayda 100 binden fazla esnafın kepenk kapattığını, işsizliğin sürekli arttığını söyledi.

Mevlüt Karakaya ve MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ve Adana Sanayi Odası’nı (ADASO) ziyaret etti. ADASO ziyaretinde konuşan Karakaya, “Bu ülke hepimizin. Acımız ve sevincimiz aynı. Her geçen gün artan ve birçok alanda toplumun ‘artık yeter’ diyecek noktaya geldiği sorunları yaşıyoruz. Açlık, yoksulluk had safhada. Son dört ayda 100 binden fazla esnafın kepenk kapattığını, işsizliğin sürekli arttığını görüyoruz. Cinnet, cinayet, mafyalaşma toplumun kanayan yarası. Hukukun yok sayıldığını, adaletin rafa kaldırıldığını canlı yayınlarda izliyoruz. Ülke bütünlüğü ciddi risk altında. Adalarımız işgal edilmiş. Diğer yandan merhametin, şefkatin timsali Türk milleti, asrın iftirasıyla kuşatma altında. Tabii ki bütün bu tablonun en büyük sorumlusu, 13 yıldır ülkenin üzerine karabasan gibi çöken siyasi iktidardan başkası değildir.”

Adana Sanayi Odası’nı ziyarette Başkan Zeki Kıvanç, ziyaretlerinden dolayı Mevlüt Karakaya ve Yusuf Baş başta olmak üzere MHP heyetine teşekkür etti. ÇGC’de ise basının sorunlarına vurgu yapan Karakaya, basının demokratik rejimlerde, çağdaş toplumlarda en önemli kurumlardan biri olduğunu söyledi. ÇGC Başkanı Çafer Esendemir, MHP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Esendemir, Adana’nın sorunlarının çözümü için milletvekillerinin birlik içinde olmasının önemine işaret ederek, seçimden sonra bu yöndeki beklentilerinden sonuç almaya dönük çaba vereceklerini bildirdi.

MHP heyeti ayrıca Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’e de nezaket ziyaretinde bulundu.