Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, çözüm sürecinin terör örgütünü daha da güçlendirmekten başka bir işe yaramadığını söyledi. Çözüm süreci devam ettikçe terör örgütünün güçlenmeye devam edeceğini savunarak, “Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bir barış sözü, almış yürüyor. Bazı bölgeleri PKK terör örgütünün kontrolüne bırakmak, bölge mahkemeleri kurmalarına, yol kesip kimlik sormalarına, vatandaşlardan vergi toplamalarına, bölgedeki Kürt vatandaşlarımıza eziyet etmelerine izin vermekle mi barış olacak? Devlet hakimiyeti bir bölgede kalmamış, dört yıldır bunu seyreden, esasında bu zemini hazırlayan, sözde çözüm süreci denilen, sadece bir bölgeyi ve o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı PKK’nın vicdanına bırakan bir dönem yaşadık. Geldiğimiz noktada bu sürecin bir terör örgütünü daha da güçlendirmekten başka bir işe yaramadığı, bu süreç devam ettiği sürece bu örgütün çok daha güçleneceğini görüyoruz.” dedi.

'SİYASİ İKTİDAR PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ GÜÇLENDİRİLDİ'

Siyasi iktidar eliyle PKK terör örgütünün güçlendirildiğini iddia eden MHP'li Yusuf Garip, "Tabii ki barışın olmasını istiyoruz ancak devlet hakimiyetini sağlamak üzerine bu barış kurulmalıdır, yani PKK terör örgütü elini kolunu sallaya sallaya gezsin, istediğini o bölgede yapmaya devam etsin şeklinde bir barışı kabul edecek kişi, ihanet ediyor demektir.” diye konuştu.

“Sürekli milletimizi ve ülkemizi tehdit eden, her gün vatan evladını şehit eden bir terör örgütüyle biz neyin barışını konuşacağız?” diyen Garip, şunları kaydetti: “Bizim yüreğimiz kanıyor, memleketin gariban çocukları şehit ediliyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Sözde çözüm sürecinin asla doğru bir hamle olmadığını her zaman dile getirdik. Bu süreç, PKK’ya cansuyu verme süreci olmuştur. Onları çoğaltmıştır, güçlendirmiştir."