MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, verdiği bir karardan dolayı tutuklanan Hakim Metin Özçelik’in eşi Dr. Hatice Özçelik’in işten atılmasına sert tepki gösterdi. Dr. Özçelik’in, Anneler Günü’ne denk gelen bir süreçte işten atılmasını, vicdanları çok ciddi yaralayan bir hadise olarak yorumlayan Tanrıkulu, “Böyle sıkıntı çeken, acı çeken, kahır çeken annelerimize sabırlar diliyorum. 7 Haziran’dan sonra oluşacak olan siyasi iklim, bugünkü bu haksızlıkları ortadan kaldıracaktır.” dedi.

Türkiye’de uzun bir süredir hukukun askıya alındığını söyleyen Tanrıkulu, “Et kokarsa tuzlanır, tuz kokarsa ne yapmak lazım? Türkiye’de hukuk ve adalet sistemi bir süredir uluslararası gelişmiş batı demokrasi standartının altına düştü. Şahsa göre veya siyasal düşünceye göre hukuk sistemi oluşturulmayla çalışılıyor. Herkese lazım olması gereken, uluslararası evrensel kurallar gereği, eşitlik gereği çalışması gereken adalet sistemi çalışmıyor. En önemli örneğini, bazı yakın dönemde ve yakın geçmişteki davalarda da görüyoruz. Bugün hepimizi ilgilendiren, hepimizi dünyaya getiren ve en kutsal varlıklarımız olan annelerimize ait bir günde bile böyle bir uygulamanın olması hakikaten çok üzücü. 7 Haziran’dan sonra oluşacak olan siyasi iklim, bugünkü haksızlıkları ortadan kaldıracaktır. Böyle sıkıntı çeken, acı çeken, kahır çeken annelerimize sabırlar diliyorum.” diye konuştu.

'ANNELERİMİZİN HAKKI ÖDENMEZ'

Hayata gelmemize vesile olan ve bizi en iyi şekilde yetiştirmek için saçlarını süpürge eden annelerin hakkının ödenemeyeceğini vurgulayan Tanrıkulu, kadınların her alanda yaşadığı sıkıntıların çözümü için seferber olunması gerektiğini söyledi. Kadınların anne, eş ve çalışan birey olarak sorumluluklarının çok olduğunu, buna karşılık hakettikleri değeri göremediklerini aktaran Tanrıkulu, AK Parti hükümeti döneminde kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 artmasının bunun göstergesi olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetin arttığı, kadınlara sadece evlerinde çocuk bakma misyonunun yüklendiği son yıllarda, her şeye rağmen kadınların ayakta kalma ve sesini duyurma çabası içinde olduğuna işaret eden Tanrıkulu, “Başta anneler olmak üzere bu özel günde tüm kadınları kutluyorum. Kadınlar, hayatta büyük bir mücadele veriyor. Önce kadın olarak babasına, eşine kendisini ispat etmeye çalışıyor. Daha sonra anne olarak, çocuk sorumluluğunu alıyor ve her şartta çocuklarının en iyi şekilde yetişmesi için mücadele ediyor. Bu nedenle başta annelerimiz olmak üzere bütün kadınları her zaman baş tacı etmemiz gerekiyor. TBMM’de görev yapan milletvekilleri olarak kadınların daha iyi şartlarda yaşaması ve çalışması için ilgili yasaları çıkaracağız. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse kadınlarımız hakettiği noktaya ulaşacaktır.” dedi. Tanrıkulu, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutladı.