Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi ve Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, “MHP her şeye hayır dedi diyerek aylardır milleti aldatmaya ve kandırmaya çalışanlar, genel başkanımızın açıklamalarından sonra hüsrana uğramışlardır. Yalan üzerine kurmaya çalıştıkları bina, MHP’nin bir fiskesiyle dağılmıştır. Koalisyondan kimin kaçtığını, koalisyonu kimin engellediğini milletimiz dün akşam bütün yönleriyle öğrenmiştir.” dedi.

MHP Elazığ milletvekili adayları 1 Kasım seçimleri öncesinde çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında adaylar Yavuz Temizer, Mesut Aksan, Mehmet Karaca ve Bedri Bora Ertem ile partililer ev ve iş yeri ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerin ardından açıklama yapan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalara değinen Elazığ Milletvekili Temizer, "Türkiye’de siyasi atmosfer dün akşamdan itibaren tamamen değişmiştir. AKP’nin bütün medya gücünü kullanarak milleti inandırmaya çalıştığı yalan, dün bütün yönleriyle açığa çıkmıştır.” dedi. Temzier açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Dün yatsı vaktine girerken yalancının mumu sönmüştür. 'MHP her şeye hayır dedi' diyerek aylardır milleti aldatmaya ve kandırmaya çalışanlar, genel başkanımızın dün akşamki açıklamalarından sonra hüsrana uğramışlardır. Yalan üzerine kurmaya çalıştıkları bina, MHP’nin bir fiskesiyle dağılmıştır. Koalisyondan kimin kaçtığını, koalisyonu kimin engellediğini milletimiz dün akşam bütün yönleriyle öğrenmiştir. 'Bir doğrunun imanı, bin yanlışı düzeltir' diyordu rahmetli Abdürrahim Karakoç. MHP ile ilgili olarak uydurulan binbir yalan da dün düzeltilmiştir. Hakikat şudur, koalisyonu Sayın Cumhurbaşkanı engellemiş ve başkanlık hevesiyle ülkeyi seçime sürüklemiştir. 1 Kasım'da milletimiz Sayın Cumhurbaşkanı'na gerekli cevabı verecektir. Daha önce de ifade ettiğim gibi Milliyetçi Hareket 1 Kasım'da Meclis'te ve iktidarda olacaktır. Ankara’da işler rayına oturacak ve Türkiye normalleşecek.”

“Elazığ’da MHP’nin yerine HDP gelsin diye çalışanlar var.” diyen Temizer, şunları kaydetti: "Bizim önceliğimiz artık Elazığ’dır. Elazığ’da çözüm bloku oluşturan AKP, CHP ve HDP’nin tuzağını anlatıyoruz günlerdir. Elazığ’da MHP yerine HDP gelsin diye çalışanları bütün hemşerilerimiz gördü. Dün bu tuzağa dikkat çekerek bütün Elazığ’lıları milliyetçilere destek olmaya çağıran BBP milletvekili adayı değerli dava adamı sayın Selami Ekici’ye bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. AKP’nin değerli adaylarına da buradan çağrıda bulunuyorum. Kapı kapı gezip MHP’ye tuzak kurmaktan vazgeçsinler de çıkıp Elazığ’la ilgili düşüncelerini anlatsınlar. Seçime 15 gün kalmış, hala AKP’nin 1. sıra adayını konuşurken gören yok. AKP kendi adayına sansür mü uyguluyor? Sayın Tahir Öztürk neden çıkıp konuşmuyor? Milletvekiliyken Elazığ’a kazandırdığı herhangi bir şey varsa neden anlatmıyor? Seçilirse Elazığ için ne yapmayı düşündüğünü neden anlatmıyor? Bugün kendi memleketinin televizyonlarına çıkıp konuşamayanlar, yarın mecliste Elazığ’ın hakkını nasıl savunacak?”