Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Yıldırım Türk, AK Parti hükümetlerinin bir yolsuzluk hükümeti olduğunu söyledi. MHP'li Türk, 7 Haziran sonrası kurulan seçim hükümetinin de 17 ve 25 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzlukları örtmek için kurulduğunu ifade etti.

MHP Kırşehir İl binasında kalabalık bir partili grubuyla birlikte 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerde yeniden MHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Yıldırım Türk, kendisinin yeniden aday adaylığını açıklamaya iten sebeplerin başlangıcının 7 Haziran’a dayandığını belirtip şunları söyledi: "7 Haziran’da bir seçim yaşadık. Biz, 13 yıldır ülkeyi iyi idare edemeyen bir hükümetin olduğundan söz ettik. Bu hükümetin ülkemizi maddi ve manevi olarak bir yıkıma götürdüğünü, bir yıkım hükümeti olduğunu söyledik. Bu adamlar ne yapıyordu, seçim sürecinde biz bunları hep anlattık. Bu adamlar bizim milli ve manevi değerlerimizi ayaklar altına aldılar. Dinimizle alay ettiler. Türklüğümüzle, milliyetçiliğimizle alay ettiler. Bunlar bir yolsuzluk hükümeti idi. 17 ve 25 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluklarını. Biz bunları değerli Kırşehirlilerle paylaşmaya ve onlara anlatmaya özen gösterdik. Bir çözüm süreci var ve biz bu çözüm sürecini tasvip etmiyoruz dedik. Biz bu insanlarla bin yıldır barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Çözüm süreci denilen süreç aslında bir ihanet sürecidir. Milli birliği ve beraberliği ortadan kaldırmaya, kardeşliği ortadan kaldırmaya yönelen bir süreçtir dedik, bunları anlattık. Sonuçta seçime gittik ve seçimde halkımız bize bir iktidarı sunmadı."

'KIRŞEHİR ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR'

8 Eylül Salı günü Kırşehir’de meydana gelen olaylarını da değerlendiren Milletvekili Türk, bunu yapanların provokatör olduklarını ve Kırşehir üzerinde oyunlar oynadıklarını belirtti. Kırşehir halkını duyarlılığa davet eden MHP Milletvekili Türk, “Buradaki mesele Türk milletinin bekasıdır, milli birliğimizdir, bütünlüğümüzdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıdır. Bu seçim 7 Haziran seçiminden daha da önemli hale gelmiştir. Bir önce ki seçimde 400 vekil argümanını ortaya atan kişiler, 400 vekil istiyorum diyenler maalesef 400 vekil elde edememişlerdir. Şehit cenazelerinin olduğu gün aynı 400 vekil söylemleri tekrar ortaya çıkmıştır. Arka arkaya gelen şehit cenazeleri toplumda büyük bir infial uyandırmıştır. Bunun sonucunda da hepinizin bildiği gibi geçen hafta içerisinde bir teröre lanet mitingi burada düzenlenmiştir” diyen Türk, bu mitingin normal şartlar altında seyrederken, birtakım provokatörler tarafından istenmeyen çizgilere çekildiğini söyledi.

Açıklamasında, “Bizim partimizin ve bizimle birlikte olan sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği bu yürüyüş bir yağmalama, siyasi partilerin taşlanması şeklinde bir tabloya dönüşmüştür” ifadelerini kullanan Türk, “Bunu bizim partimizin tasvip etmesi, kabul etmesi asla ve asla mümkün değildir. Bu insanlarla biz kardeşiz. Bu insanlarla biz et ve tırnak gibi olmuşuz. Bu insanları bizden ayrı düşünmemiz mümkün değildir. Haktan ve hukuktan yanayız. Hak, hukuk, demokrasi içinde yapılan her türlü tepkiye saygılıyız. Bunun dışında yapılan hiçbir tepki bizimle ilişkili değildir. Bunları tasvip etmemiz, kabul etmemiz mümkün değildir.” dedi.

'BİR TAKIM ODAKLAR KIRŞEHİR’İ PİLOT BÖLGE İLAN ETTİ'

“Kırşehir üzerinde bir oyun oynanmak istenmektedir” sözleriyle konuşmasına devam eden MHP Milletvekili Türk, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bunun herkes farkındadır. Bunu belediye başkanı da, vali de söylüyor. Bunun biz de farkındayız. Bir takım odaklar Kırşehir’i bir pilot bölge ilan etmiştir tabiri caizse. Kırşehir üzerinde bir etnik ayrımcılık yaparak Kırşehir’i karıştırmak istemektedirler.”

“Bizim partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, bizim bu davaya gönül veren arkadaşlar hiçbir şekilde bu oyunun içinde asla ve asla olmayacağız ve yer almayacağız. Kırşehir’deki herkes bizim kardeşimizdir. Birtakım kişiler, örgütler, gruplar sistem içinden çıkabilir. Bunu cezalandırmak bizim görevimiz değildir. Bu yapılacak işler devletin kanunu vardır, devletin güvenlik görevlileri vardır onlar tarafından yapılacak şeylerdir. Bizim ne böyle bir görevimiz, ne böyle bir misyonumuz, ne de böyle bir sorumluluğumuz yoktur.“

'BİZ HİÇBİR ZAMAN BU PROVOKASYONUN İÇİNDE ASLA VE ASLA OLMAYACAĞIZ'

Milletvekili Türk açıklamasının sonunda, “Tekrarlayan eylemler yapılacağı şeklinde duyumlar alıyoruz. Bunlar belli mihraklar tarafından sizin de tahmin edebileceğiniz özellikle planlanan ve uygulamaya sokulan bir provokasyondur. Biz hiçbir zaman bu provokasyonun içinde asla ve asla olmayacağız. Bu seçimde de sloganımız hep soğukkanlılık, sağduyu, sükunet ve sabır olacaktır. Bu seçim sürecinde de bütün parti teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, il yöneticilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Vereceğiniz destek için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

MHP Milletvekili Yıldırım Türk’ün parti il binasında aday adaylığı açıklama toplantısına, İl Başkanı Arif Ekici başta olmak üzere ilçe başkanları, Ülkü Ocakları Başkanı Kadir Güzel, Kamu-Sen İl Temsilcisi Bilal Türk ve çok sayıda partili de katıldı.