MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, TBMM’de yapılan Yüce Divan oylamasının Türk siyasi tarihinde her türlü ahlaki eşiğin aşıldığı bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Parti ve lider taassubuyla hareket eden AKP milletvekilleri dört bakanı aklayayım derken, Yüce Meclis’in itibarına ve güvenilirliğine kara çalmıştır.” dedi.
Eski bakanları adaletten kaçırmak için TBMM’nin kullanılmasının yakışık almadığını ifade eden Şefkat Çetin, yazılı değerlendirmesinde, “Dört bakana bağımsız yargı önünde aklanma fırsatı vermek yerine, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili bütün iddialar ve isnatların üstü örtülerek AKP’nin tamamı töhmet altında bırakılmıştır. Meclis Genel Kurulu’ndaki oylamaya kadar dört eski bakana ait olan suçlamalar, artık AKP’nin sırtındaki bir kamburdur. 12 yıl boyunca Türkiye’yi yönetmiş bir partinin kendi içerisinde bir arınma sürecini başlatamaması ülkemiz adına üzüntü vericidir. Mensupları arasında yanlışa bulaşmış, milletin malına el uzatmış, dini ve milli değerlerle alay etmiş kişilerden hesap soracak bir vicdan ve irade ortaya koyamayan AKP’ye bu utanç yeter de artar bile.” düşüncesini aktardı.

MHP’li Çetin, yapılan oylamanın sadece bir yolsuzluk oylaması değil, aynı zamanda AK Parti için dini ve ahlaki bir sınav olduğuna işaret ederek, AK Parti zihniyetinin aklama işlevine devam ettiği müddetçe, Hazreti İbrahim ve Hazreti Muhammet’i diline dolayan milletvekillerinin sayısının artacağını vurguladı.
“AKP dört bakanını şimdilik kurtarmış ancak milletin güvenini ve desteğini kaybetmiştir.” şeklinde sözlerine devam eden Çetin, “ Vicdan muhasebesini yapamamış utanmaz vekillerin parmaklarıyla Meclis’te aklandığını zannedenler toplum vicdanında çoktan mahkûm edilmiştir. AKP iktidarının dört bakanı kurtarayım derken milletin emanetine nasıl ihanet ettiğini bütün Türkiye izlemiştir.” dedi.

"MHP, PEŞİNİ BIRAKMAYACAK"

Çetin, iktidar gücünü millete hizmet etmek yerine Türkiye’nin düzenini değiştirmeye harcayan AK Parti hükümetinin, Meclis’teki son oylamayla birlikte hırsızlık ve rüşvete onay vererek ahlaki değerleri de temelinden sarstığını kaydetti. Bir mahkeme gibi çalışan Meclis Genel Kurulu’nda alınan kararla, toplumun önemli bir kesimi tarafından doğruluğuna inanılan rüşvet ve yolsuzluklara cevaz verildiği belirtti.
MHP’nin AK Parti’nin oy çokluğuna dayanarak bugüne kadar Meclis’ten geçirdiği pek çok gayrimeşru kanun gibi, bakanları aklama kararının da peşini bırakmayacağına dikkat çeken MHP’li Şefkat Çetin, AKP’nin Meclis’teki çoğunluğunu kullanarak akladığı dört bakanla ilgili 17 ve 25 Aralık dosyalarında ortaya saçılan suçlamaların aslında hiçbir zaman reddedilmediği, ancak delillerin yasadışı yollarla toplandığı gibi gerekçelerin arkasına sığınılarak ört bas edildiğinin unutulmamasını istedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye’nin rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarının Meclis’te aklanmasından çok daha büyük bir sorunla karşı karşıya olduğuna da işaret ederek, sistemde yaşanan kokuşmanın asıl sebebinin, Türkiye’de hürriyetçi parlamenter sistemin bir plan dâhilinde tasfiye ediliyor olması yattığını söyledi.