Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AK Parti ile koalisyon için 3 tane ‘olmazsa olmaz’ şartları olduklarını belirtti. Kalaycı, "AK Parti'nin eğer samimi olarak MHP ile bir koalisyon kurma düşünesi varsa ülkemiz ve milletimiz için olmazsa olmaz gördüğümüz şartlarımız bellidir. Bunlar, çözüm sürecinin iptali, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyalarının Yüce Divan'a gönderilmesi ve Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarda kalmasıdır." dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kalaycı, partisinin Konya İl Başkanlığı’nda 7 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. MHP’nin görüşlerinin net olduğunu vurgulayan Kalaycı şöyle konuştu: "MHP olarak biz ilkeli ve sorumlu bir partiyiz. Ülkemizin ve Türk milletinin yüksek menfaatleri bizim için her zaman önceliklidir. Bugün de MHP'nin tavrı nettir, görüşleri ve durduğu yer bellidir. Soruyorum, seçim süresi boyunca MHP'nin HDP ve CHP ile birlikte olduğunu söyleyenler şimdi ne diyecekler? Dedikleri gibi olsaydı seçim sonucu böyle bir fırsat ortaya çıkmıştır. Allah’a şükürler olsun ki MHP dosdoğru bir partidir. Değerlerinden asla taviz vermez. Ahlaksızca bu yalanı söyleyen HDP ile birlikte olduğumuzu söyleyenler iftira atanlar partimizden ve milletimizden özür dilemelidir."

‘İMRALI CANİSİNİN MEKTUBUNU CANLI YAYINDA OKUTAN BELLİDİR’

MHP’li Kalaycı, HDP, İmralı ve Kandil ile görüşenlerin ve sürekli taviz verenlerin belli olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: "Son olarak Dolmabahçe Sarayı Başbakanlık Ofisinde AKP’li Başbakan Yardımcısı ve AKP Grup Başkanvekili huzurunda HDP milletvekillerine İmralı canisinin 10 maddelik mektubunu canlı yayında bu millete okutanlar bellidir. AKP, bugüne kadar tüm uyarılarımıza rağmen çözüm sürecini ısrarla sürdürmüştür. 1 Ağustos 2009 tarihinde başlatılan açılım ve çözüm süreci sonucu PKK siyasallaştırılmış ve TBMM'ye taşınmıştır. Bu tablonun her türlü vebali AKP hükümetlerine aittir."

'KOALİSYON İÇİN ‘OLMAZSA OLMAZ’ 3 ŞARTIMIZ VAR'

Kalaycı, AK Parti ile koalisyon kurabilmeleri için MHP’nin 3 tane ‘olmazsa olmaz’ gördükleri şartları olduğunu vurgulayarak bunları şöyle anlattı: "AKP, hala çözüm sürecinde ısrarlıysa ki açıklamalar o yönde bir koalisyon hükümeti olarak uyum sağlayabilecekleri partiler de bellidir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli seçim gecesi yaptığı açıklamada bu gerçeğe işaret etmiştir. AKP, ‘Çözüm sürecinden ödün vermeyiz’ dediğine göre bu konuda ortak olabilecekleri partiler HDP'dir, CHP'dir. Bu tartışma götürmez bir gerçektir. Beyanlar ortadadır, gerçekler ortadadır. AKP'nin eğer samimi olarak MHP ile bir koalisyon kurma düşünesi varsa, ülkemiz ve milletimiz için ‘olmazsa olmaz’ gördüğümüz şartlarımız bellidir. Bunlar, çözüm sürecinin iptali, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyalarının yüce divana gönderilmesi ve Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarda kalmasıdır. Bunların kabulü halinde teknik konularda başta emekliler, çalışanlar ve çiftçilerimiz olmak üzere seçim beyannamemiz ile vaat ettiğimiz konular hakkında AK Parti ile görüşme yapmaya biz MHP olarak varız."