MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, “İşsizlik çığ gibi büyüyor, yoksulluk ve açlık had safhada, hayat pahalılığı en üst noktadayken sosyal patlamalar her geçen gün daha da artmakta ve can almaktadır. AKP iktidarının Pinokyoculukla gidebileceği yol 7 Haziran’a kadardır.” dedi.

Tanrıkulu yaptığı yazılı değerlendirmede; Türkiye’de mevcut iktidarın başarısız politikalarının sonucu işsizliğin, yoksulluğun neden olduğu sosyal patlamalar her geçen gün arttığını ve bu durumu Adalet Bakanlığı istatistiklerinin de doğruladığını kaydetti. Türkiye’de intihar edenlerin sayısının 2002 yılında 2301 kişiyken 2013 sonunda bu rakam 3189’a çıktığına belirten Tanrıkulu, “2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre kadınlara yönelik cinayet oranı yüzde 1400 artış göstermiştir. Sadece 2014 yılında 294 kadın cinayeti işlenmiştir.” verisini paylaştı.

MHP’li Tanrıkulu, insanların cinnet geçirme noktasına geldiği, geçimsizliğin ve çaresizliğin had safhada olduğu bu günlerde TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarının ülkedeki gerçek bir acı tabloyu da gözler önüne serdiğini ifade etti.
Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren 3,5 milyon memur adayının, aileleriyle beraber yaklaşık 10 milyon kişi kadro beklerken, iktidarın yandaş atamaları hızla devam ettiğini, gençlerin hak ve hukuklarının gasp edildiğine dikkat çeken Tanrıkulu, “13 yıldır halen Türkiye’nin ayakları yere sağlam basan istihdam politikası oluşturulamamıştır. Tüm bu gerçekler ortadayken, yeni istihdam alanı yaratacak yatırım iklimi mevcut iktidar eliyle yok edilmiş durumdadır. Artık yabancı yatırımcılardan sonra Türk yatırımcılar da yatırımlarını güven duydukları diğer ülkelere yapmakta, yerli sermaye dışarıya kaçmaktadır.” dedi.

"İŞSİZLİK GİBİ BORÇLAR DA EN BÜYÜK SORUN"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, tıpkı işsizlik gibi Türkiye’de artmakta, borçların nasıl çevrileceğinin iktidar tarafından göz ardı edildiğini ifade ederek, “Borçlu olanlar; ülkeyi yönetenler (onların zaten kasaları doludur!) değil, alın teriyle ülkemize katma değer yaratmaya çalışan girişimcilerimiz, yani bizim insanımızdır. Siyaset yapacağım diye sorumsuz faiz polemikleri; son bir ayda girişimciden bankacıya, kamudan vatandaşımıza kadar dolar yükümlülüklerinde ciddî ek artışlara neden olmuştur.“ görüşünü paylaştı.

Olumsuz gidişata yönelik bütün çağrılara rağmen AK Parti iktidarının bildiğini okumaya devam ettiğini dile getiren Tanrıkulu, “Tek derdi ise terör örgütü ile pazarlık ve yönetim sistemini ters yüz etmek için Anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olabilmektir. Bu süreçte milletinin sıkıntılarına çare olmayana, milletimiz de 7 Haziran’da gereken cevabı verecektir. İşgal ettikleri makamlar devlettir. Devlet sorumluluğunu, bilincini ve ciddiyetini taşımayanları artık halkımız da taşımayacaktır. Pinokyoculukla gidebilecekleri yol 7 Haziran’a kadardır.“