Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle farklı sektörlerden 434 işçiyi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Kabulde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de hazır bulundu.

2013 yılından beri çok ibret verici hadiseler yaşadıklarını dile getiren Erdoğan, "Gezi'yle başlayan süreçte dış basın Türkiye'yi tenkit etmişlerdir. Gezi olayları sırasında canlı yayın yaparak Türkiye'yi karalayanların başka ülkelerde aynı şeyler yaşanınca onlar üç maymunu oynuyorlar. En son Amerika’da yaşananlarla ilgili tek kelime yok. Hiç eleştiri yok. Niçin? Çünkü bunların derdi demokrasi değil. İdam kararları var Mısır'da. Ses var mı, Avrupa Birliği'nden bir tepki var mı? Soruyorum, neden sesiniz çıkmıyor? Onlarla aynı masada oturmadığım zaman da neden oturmuyorsunuz diyorsunuz." diye konuştu.

"HÜKÜMETİMİZE TAVSİYE KARARI OLARAK GÖNDERDİK"

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının bir darbe olduğunu iddia eden Erdoğan, sinsice örgütlenmiş bir yapının Türkiye'yi ele geçirmeye çalıştığını ileri sürerek, "Hala da devam ediyor. Yetkisi olmadığı halde kalkıp yetki kullanıyor. Ama işte en son MGK'da aldığımız kararla Mili Güvenlik Siyaset Belgesi'yle legal görünüm altındaki illegal yapılanmaları artık oraya koyduk ve hükümetimize tavsiye kararı olarak gönderdik. Mili Güvenlik Siyaset Belgesi içinde yer alan maddeler bir mesnet teşkil edecektir."

Paralel ihanet çetesinin bölücü örgütle el ele verdiğini ve yeni planlar peşinde olduğunu iddia eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Arka kapılardan girip görüşmeler yapıyorlar. Seçimleri manipüle etmeye çalışıyorlar. Bunlar aynı bataklığın ürettiği hastalıklar. Dünyanın neresinde uzantıları varsa orada çalışıyorlar. Devletin tüm kurumlarının içine sızmış militanlarıyla çalışıyorlar. Biri silahla, biri yargı, emniyet, devletin tüm kurumların içine sızmış militanlarıyla aynı hedefe hizmet ediyor. Seçimleri fırsata dönüştürmek için çalışma içindeler ama başaramayacaklar. Tek amaçları milletin önünü kesmek. Demokrasi ve ekonomide kazandığımız başarıları tehlikeye sokmayız. Milletimiz her seçimde olduğu gibi tercihini istikrar ve güvenden yana kullanacak."

"TERÖR DESTEKLİ PARTİNİN VEKİLİ 'TANKI BİZ KURTARDIK' DİYOR; TAMAMEN YALAN"

"Çözüm sürecini başlatan siyasi irade olarak kararlılığımızdır." diyen Erdoğan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in dün yaptığı açıklamalara cevap verdi. Önder'in söylediklerinin tamamen yalan olduğunu savunan Erdoğan, "Süleyman Şah Türbesi'nden hareket halindeki tank arıza yapmış. Kalkıyor terör destekli partinin vekili diyor ki biz kurtardık tankı. Yalan! Sen ne anlarsın tankı tamir edip, orduya teslim etmekten? Senin böyle bir derdin mi var?" şeklinde konuştu.

"BUNLAR ASGARİ ÜCRETİN NE OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLLER"

"Bizi hukuk üzerinden vurmak isteyenler de başarılı olamayacaklar." diyen Erdoğan, "Yağmalama koalisyonu istiyorlar. 1970’li yılları, 1990’lı yılları unutmadık. İnanın şaşıyorum bugünlerde. Cumhurbaşkanı olarak şimdi bugünlerde asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı. Devletin belirlediği bir ücret var. Bir tanesi bin 500, diğeri bin 800, diğeri 5 bin diyor. Eğer bu rekabete bakarsa, en fazla rakam söyleyen mi kazanacak. Bunlar asgari ücretin farkında değiller. Bin ile neyi garanti altına alır devlet? Sosyal güvencesini kontrol altına alıyor. Bu bir güvencedir, korumadır. İşveren daha fazla verecekse versin, önü açık. Ama bir siyasi lider bunu belirleyemez. Ama maalesef bazı yerlerde güvence vermeden insan çalıştıranlar var. Doğu’da oluyor özellikle. Bunların hepsi de kitapsız, desteksiz atılan rakamlar. Son bu maden olaylarından sonra çalışma saatlerini ele almamız lazım dedik. Ben dedim, bunu 7 yapmamız lazım, 7,5'ta karar kıldılar. Emsalleriyle mukayese edilmeyecek bir noktadayız. Biz geldiğimizde 184 liraydı. Şimdi bin liraya çıktı. Asgari ücrette 5 kattan fazla artış var. Hastaneler rezillikti. Nerelerden nerelere geldik. Eskiden nasıldı bir düşünün. Şehir hastaneleri kuruyoruz şimdi. Bazı girişimlerim oldu. Bu şehir hastanesine girdiği zaman bütün problemlerini orada bitirip oradan çıkacak. Hastanenin dışında sedyenin üzerinde hasta taşınıyordu. Şimdi helikopter ambulansımız bile var. Sağlık sıradan bir olay değil. Sağlık olmasa neye yarar?" dedi.

"BUNLARA SANDIKTA CEVAP VERMEK LAZIM"

"Biz çok zor şartlarda okuduk. Kitap bulamazdık. Buralardan geldik." diyen Erdoğan, şimdi birinci hamur kağıtla kitapların çocuklara verildiğini ifade etti. Erdoğan, şunları söyledi: "Adalette, eğitimde, ulaşımda bu ülkede 79 senede 69 bin km yol yapıldı. 12 senede 17 bin km yol yapıldı. Marmaray’ı görünce batı dünyası şaşırıyor. Avrasya tüneli önümüzdeki hafta bitiyor. Üçüncü köprü bu yıl sonuna kadar yetişebilir, sonra da yüksek hızlı tren. Bunları 15 sene önce konuşsak inanır mıydınız? İman o kadar önemli bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Geldiğimizde 26 havalimanı vardı, şimdi 53 oldu. Biz yapıyoruz onları yıkıyor. Ağrı’da, Kars’ta makineleri yıkıyorlar. Yaptığın nedir? Asla ayrım yapmıyoruz, yapmıyorum. Hakkari’deki kardeşim neden karadan gelsin diyorum. Yok olmaz diyorlar. Kim diyor? Terörist. Bunlara sandıkta cevap vermek lazım. Hakkari Havalimanı’nı açacağız. Bunların engellemelerine rağmen Türkiye’nin bir geleceği var. Şimdi Türkiye’nin yönetimine talipler. Allah beterinden saklasın."