Dağlıca’daki çatışmada askerlerin bölgede yaşayan sivil halk tarafından olay yerinden taşındığı görüntülerini hatırlatan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Halkın gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Bu görüntüler sonrası Sayın Başbakan ne açıklama yapacak merakla bekliyoruz.” dedi.

Kahraman Mehmetçiklere Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı dileyen Usta, halkın gözüne baka baka yalan konuşanların artık susma zamanı geldiğini söyledi. Gerçeklerin bir an önce açıklanmasını isteyen Erhan Usta, “Dağlıca'da hainler tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden kahraman Mehmetçiklere Cenab-ı Allah'tan rahmet, Yüce Türk milletine başsağlığı dilerim. Kahraman gazilerimize Allah'tan acil şifa dilerim. Dağlıca'da şehit ve yaralı sayısının açıklananların çok üzerinde olduğu haberleri tarafımıza ulaşıyor. Son dönemde yaşanan terör olayları, MHP'nin ihanet süreci AKP'nin çözüm süreci dediği PKK-AKP anlaşmasının bir sonucudur.” diye konuştu.

“400 MİLLETVEKİLİ SÖYLEMİ YÜREKLERE ATEŞ GİBİ DÜŞTÜ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu sert ifadelerle eleştiren MHP Milletvekili Usta, “AKP, daha önce yaptığı gibi ‘yine kandırıldık’ demeyecektir herhalde. Ülkeyi yönetenlerin bu kadar kandırılma hakkı yoktur. Bu ümitsiz ortamda Türkiye'nin ümidi Milliyetçi Hareket Partisi'dir. MHP'nin olduğu yerde ümit vardır. Terörün kökünü kazımak için devlet imkanlarının kararlılıkla harekete geçirilmesi gerekmektedir. Maalesef bugünkü hükümetin ve AKP'nin bu kararlılığı gösterecek iradesi yoktur. Böyle bir ortamda, Cumhurbaşkanı'nın ‘400 milletvekili olsaydı bunlar olmazdı’ açıklaması milletimizin yüreğine ateş gibi düşmüştür. Daha da ötesi özel harekât ve komandolardan oluşan birliklerle ile şehitlerimizin bedenlerinin alındığını söyleyen Başbakan Davutoğlu’nun yalanı bölgede yaşayan sivil halk tarafından olay yerinden taşındığı görüntüler sonrası yalanı ortaya çıkmıştır. Halkın gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Bu görüntüler sonrası sayın Başbakan ne açıklama yapacak merakla bekliyoruz.” dedi.

“BUNUN SORUMLULARI 13 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETENLER”

13 yıldır AK Parti hükümetlerinin bir sonucu olarak belli bir bölgenin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini belirten Usta, “Şehirlerde silah ve mühimmat yığınağı yapılmış, yapılan mevzuat düzenlemelerini ve uygulamalarla Türk ordusunun eli kolu bağlanmış, mücadele gücü kırılmıştır. Cumhurbaşkanı ‘terör örgütü, çözüm sürecinde silah stokladı’ diyerek bizim haklılığımızı ortaya koyuyor. Aslında daha önce Davutoğlu, Arınç ve diğer bazı bakanlar da MHP'nin haklılığını ikrar etti. 13 yıldır ülkeyi yönetenler bugünkü durumun tek sorumlusudur. Ve bu sorumluluk çerçevesinde ülkeyi yöneten acizlerin istifa etmesi ve Yüce Türk milletinden özür dilemesi gerekir.” şeklinde sözlerini tamamladı.