Genel seçimlerde ittifak kararı alan Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Diyarbakır milletvekili adayları için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Aday tanıtım toplantısında konuşan SP İl Başkanı Fesih Bozan, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde adalete olan güvenin sarsıldığını, sevgi, merhamet duygularının zayıflatıldığını, işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü, rüşvet ve yolsuzlukta artış olduğunu belirti.

Bozan, "İşsizlik, resmi rakamlara göre yüzde 11.3'lere çıkmış. Bu toplamda 6 milyon işsiz demektir. Enflasyon çok yüksek, 2014’de yıllık enflasyon yüzde 8.2 olarak gerçekleşti. Döviz fiyatları sürekli artıyor. Gizli bir develüasyon yapılmış durumda. Büyüme hızı azalıyor. 2014 yılında büyüme yüzde 2.9’a düştü. Halkın ekonomik durumu kötü. Çiftçi, işçi, memur, emekli, esnaf perişan durumda. 2002 de 232.2 milyar olarak alınan, iç ve dış borç toplamı, Mart 2015 sonu itibarıyla 633.5 milyara çıkmış durumda. İktidar bütün ülkede olduğu gibi Diyarbakır'da da, fabrikalar kurma yerine, Sümer Halı İplik, Tütün ve Ergani Çimento gibi Milli Görüş'ün yaptığı fabrikaları sattı. Cinsellik suçlarında yüzde 400 artış var. Rüşvette Avrupa’da 1., dünyada 6. sıradayız. Buna ek olarak, adam kayırmada da 148 ülke içinde 53. sırada yer alıyoruz . Ümmet şuuruyla kardeş olan Türk ve Kürt halkları geçmişten günümüze sistem tarafında, ulusalcı, ırkçı, seküler, inkarcı ve asimilasyoncu politikalar yüzünde ayrılma noktasına getirilmiş. 13 yıllık AKP iktidarı, önce kabul sonra inkar ve oyalama politikaları ile sorunu çözememiştir. Tüm bu rakamlara baktığımızda Türkiye’de politikacılara duyulan güven içler acısı. Meclis, milletin sorunlarının konuşulup görüşülmesi, birlikte çözüm üretilmesi gereken bir yer olması gerekirken, maalesef kavga, sataşma ve birbirlerine laf yetiştirmeden başka bir görev yapamaz hale gelmiş.” dedi.

Konuşmanın ardında milli ittifakın Diyarbakır milletvekilli adayları tanıtıldı. Adaylar şöyle:
1- Mehmet Dadak : Orta / Müttahit
2- Muhammet Muhyittin Kayan : İnşaat Mühendisi
3- Mehmet Nafi Ezgi : Ortaokul / Müttahit
4- Sait Tutuş : Lise / Emekli
5- Yunus Yıldırım : Y.O. / Muhasebeci
6- Yusuf Yıldırım : Y.O. / Muhasebeci
7- Sultan Topçu : İlkokul / Ev Hanımı
8- Mahmut Altun :Lise / Tekniker
9- Murat Öksiz : Lise / Esnaf
10- Hilmi Subaşı : Lise / Esnaf
11-Engin Doğru : Harita Mühendisi