Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın başta Şanlıurfa olmak üzere Güneydoğu illerini ziyaret ederek orada aşiret liderleri, tarikatlar ve HÜDAPAR ile görüştüğü iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Erdem, "Sosyal medyada MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın başta Şanlıurfa olmak üzere Güneydoğu'daki illerde büyük aşiret liderleri, HÜDAPAR gibi dini gruplar ve tarikatlar ile görüşmeler yapıp 1 Kasım seçimlerinin milat olduğuna ve ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığına yönelik açıklamalar yaptığına dair iddialar yer almaktadır." dedi.

Bu çerçeveden hareketle Erdem, şu soruları yöneltti: "MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Şanlıurfa başta olmak üzere aşiretler ve bölgedeki tarikatları ziyaret ettiği doğru mudur?

İddialar doğruysa bu görüşmelerin içeriği ulusal güvenlik anlamında önleyici tedbir ve önlemler midir yoksa yaklaşan 1 Kasım Genel seçimler için AKP lehine oy talebi midir?

Bu anlamda Başbakanlık’a direkt bağlı olan MİT ve başındaki Fidan'a özel bir yetki verilmiş midir? MİT, ulusal güvenlik çalışmaları dışında artık seçimlerde AKP için oy mu toplayacaktır?

Başbakan ve AKP Genel Başkanı olarak MİT Müsteşarı Fidan ve komutasında çalışan personellere AKP çıkartmalı seçim minibüsü tahsis edecek misiniz? İl il dolaştırıp miting yaptıracak mısınız? Broşür dağıttırıp, seçim ofislerinde görevlendirecek misiniz? Teşkilat binasını 'AKP Seçim Koordinasyon Merkezi' olarak dönüştürecek misiniz?"