Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve Kayseri Milletvekili adayı Hüseyin Döngel, “Digiturk yayın platformundan 7 yayın kuruluşunun çıkarılmasından dolayı Digiturk'e tepkiler hala dinmemişken şimdi de Türksat'tan, KanalTürk ve Bugün TV’nin çıkarılacak olması medyası özgür bir toplum ve ülke olmaktan hızla uzaklaştığımızın kanıtı haline gelmiştir.” dedi.

Hüseyin Döngel, son süreçte yaşananları, halkın haber alma, yayın kuruluşlarının haber verme hak ve özgürlüğü bu antidemokratik, hukuksuz ve keyfiliğe dayalı atılan adımlarla anayasal garanti altında olmaktan çıkardığını dile getirdi. BBP Milletvekili adayı, “Demokratik hukuk devletlerinde şeffaf ve hesap verebilen, farklı düşünceleri ve eleştirileri ülke için bir tehdit değil zenginlik sayan yönetimin olabilmesi için radyo, televizyon ve gazeteler başta olmak üzere her alanda özgürlüklerin önü açılmalıdır. Sansüre başvurulmamalıdır. Diğer yandan medyanın objektif ve tarafsız olması, medya sahiplerinin de sadece gazetecilik yapmakla meşgul olması gerekir. Eğer taraflardan biri anayasal hak ve hürriyetler dışına çıkarsa da hesabını hukuk dahilinde Türk mahkemelerine vermelidir. Velev ki bir yayın kuruluşu suç işlese bile bunun gereği yayın platformlarından ilgili yayın kuruluşunu çıkartmak değil yargıya sevk etmektir. Bu kararlar tamamen siyasi saiklerle, toplum iktidarın kirli çamaşırlarını görebilir ve iktidar kaybı kaygısıyla alınmış kararlardır. İktidarı eleştiren veya muhalif medyanın olmadığı bir ülkede şeffaflıktan söz edilemez, hesap verebilirliğin bütün yolları tıkanır ve devleti yönetenler ülkeyi antidemokratik bir yola sokar. İktidarların halk üzerinde ve muhalefet üzerinde bir propaganda aracı haline dönüştürülmüş medya halka değil ancak iktidarın kirli, şaibeli işleriyle millet menfaatine uygun olmayan icraatlarını kapatmaya hizmet eder. Bir an evvel Digiturk attığı yanlış adım ve siyasi karardan, Türksat'ta yapacağı yanlıştan dönmelidir. Bu yayın platformları, yayın üstlerinden çıkardıkları yayın kuruluşları yanında abonelerine saygısızlık ve haksızlık etmekte, zulüm yapmaktadır.” dedi.

Milletin bu haksız, hukuksuz ve antidemokratik uygulamalara tepkisel reflekslerini ortaya koymaları gerektiğini kaydeden Döngel, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplum da bunları aboneliklerinden çıkarmalıdır. Allah aşkına ülkeyi ne hale getirdiler, komediler ülkesinde bile bunlar olmaz. İşte bu yanlışların, hukuksuzlukların hepsi, insanlık onurunun temeli olan temel hak ve özgürlüklerin üstün hukuk kurallarıyla korunup kollandığı bir hukuk devletinin tesisiyle mümkündür. Hukuk hepimizin tek ortak ihtiyacıdır, hukukun üstünlüğünü özümsemiş, hak ve özgürlüklerin mutlak hak olduğuna, inanan yöneticiler bu akıl dışı uygulamalara başvurmaz.”