Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Davos'ta bir İsrail Cumhurbaşkanına "one munite" demiş ve öfkeyle haykırmıştı: "Siz katilsiniz" "Bir daha da Davos'a gelmem" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu çıkışını hangi İsrail Cumhurbaşkanına yapmıştır? Binyamin Netanyahu, İzak Rabin, Ariel Şaron ve Simon Peres hangisi...

Kendi Düşen Ağlamaz yarışmasının son bölümünde sorulan bu soru yarışmacıları oldukça zorladı. Peki o gün Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanına ne demişti? İşte O sözler:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos'ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e sert tepki gösterdi. Peres ile birlikte "Gazze Ortadoğu'da Barış Modeli'' oturumuna katılan Erdoğan, İsrail'in orantısız güç kullandığını ve Gazze'nin açık bir hapishane haline getirildiğini söyleyerek bölgeye uygulanan ablukanın kaldırılmasını istedi. Peres ise sesini yükseltip Gazze'ye yönelik saldırıları savundu. Sürekli Erdoğan'a bakıp parmağıyla onu işaret eden İsrail lideri, Başbakan'a, "İstanbul'a roketler düşseydi sen de aynı şeyi yapardın." diye konuştu. Bunun üzerine cevap için söz almak isteyen Erdoğan'a moderatör sadece bir dakika verdi. Erdoğan, Peres'e hitaben, "Sayın Peres benden yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki sesinin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisidir. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz." diye çıkıştı. Bu sırada sözünü kesen moderatöre de "Peres 25 dakika, bizi 12 dakika konuşturuyorsunuz." tepkisini gösterdi. Erdoğan, katliamı savunan konuşmayı alkışlayan dinleyicilere de, "Çocukları öldürenleri alkışlamak insanlık suçudur, kınıyorum." dedi. Başbakan, panel yöneticisinin yine konuşmasını kesmesi üzerine ise "Davos bitmiştir" sözleriyle salonu terk etti. 



Recep Tayyip Erdoğan "one munite" çıkışını hangi İsrail Cumhurbaşkanına yapmıştır?

A. Binyamin Netanyahu
B. İzak Rabin
C. Ariel Şaron
D. Simon Peres