MHP genel merkez heyeti, bayramlaşmak için gelen Saadet Partisi heyetini ağırladı. Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MYK üyeleri Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem ile Osman Ertuğrul, konukları ile ilgilendi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ ile GİK üyeleri Muzaffer Baydar ve Cüneyt Yalmaz, karşılıklı bayramlaştıktan sonra kısa süre gündeme ilişkin sohbet etti. Atik Ağdağ, konuşmasında bayramların önemine işaret ederek, koalisyon sürecine ilişkin, “İnşallah bunlar da ülkemize milletimize fayda verecek şekilde neticelenir.” dedi.

Seçimler öncesinde hükümet partisi ve yetkililerinin koalisyonları ‘öcü, kötü’ gibi gösteren söylemler içine girdiğini hatırlatan Atik Ağdağ, milletin iradesi nasıl tecelli ediyorsa ona uygun hareket etmek gerektiğini ifade ederek, geçmişte kurulmuş koalisyonlarda yapılan iyi işleri sıraladı. Akdağ, Milli Görüş geleneğinden gelen partilerin içinde olduğu koalisyonların Kıbrıs Barış Harekatını, İmam Hatip hamlesini, ağır sanayi hamlesini gerçekleştirdiği örneklerini verdi.

YALÇIN: SÜREÇ, NAZİK BİR SÜREÇ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da konuşmasında, bayram sonrasında hükümet kurma çalışmalarıyla alakalı gelişmelerin ülke yararına olmasını temenni etti. “Süreç nazik bir süreç.” vurgusu yapan Yalçın, olması gerekenin 7 Haziran seçimlerinin her siyasi parti tarafından doğru okunması ve ona göre siyaset belirlemesi olduğunu kaydetti. Yalçın, MHP’nin kendi ilkeleri doğrultusunda bu siyaset belirlemesini yaptığını söyleyerek, “Ancak kendimizi konumlandırırken farklı bir yere koyuyoruz. Fakat gidişat gösteriyor ki mevcut görevlendirmeyi alan sayın Davutoğlu şu anda turların ilkini yapmakla birlikte belli bir şekillendirmeyi gerçekleştirecek. Şu anda kesin olarak söylemek zor olmakla birlikte bir AKP-CHP koalisyonun doğru ülkenin gittiğini söyleyebiliriz. Zaten olmadığı takdirde yine bir seçim ufukta gözüyor gibi. Temenni ettiğimiz muktedir bir iktidarın mutlak surette tesis edilmesi, yarım yamalak yola çıkılıp halkın ihtiyaçlarına cevap veremeyecek bir iktidarın olmaması. Bu da olmuyorsa şayet yine halka müracaat etmek suretiyle bir erken seçim söz konusu olabilir. Ama öncelik bu tablodan çok rahat bir şekilde alternatifli koalisyonlar çıkabileceği meselesidir. “ değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, ilk tur görüşmesi sonrasında MHP’nin ne yapmaya çalıştığını Başbakan Davutoğlu’nun anladığını düşündüklerini belirterek, kurulacak hükümetin önünde çok büyük iş ve meseleler olduğunu sözlerine ekledi.