Ankara Samanyolu Özel Fen Lisesi’nde bugün 6 farklı birim tarafından polisler eşliğinde gerçekleştirilen denetim sona erdi. Denetimin ardından konuşan okul avukatı Adnan Şeker, söz konusu denetimin genel bir valilik yazısıyla usulsüz olarak gerçekleştirildiğini ve okulda hiçbir eksiklik bulunmadığını vurguladı. Şeker, “Bugün terörden canı yanan ülkenin ülkemizin yaralarına derman olacak eğitim kurumlarını desteklemesi gerekirken, bu sadece bizim şirketimize veya belli bir düşünceye bağlı eğitim kurumlarına değil her türlü eğitim kurumunu desteklemesi gerekirken, bugün bu okulları basıp bu okulları kapatmaya çalışıyor. Sonra da terör niye var? Terörün beslendiği kaynak cehalet ve eğitimsizlik. Siz burada okul basarsanız yarın sadece ülkenin belli bir bölümünde olan terör ülkenin tamamına yayılır. Dolayısıyla kimse terör var diye ağlamasın. Bunun müsebbipleri bugün okul basanlardır. Ne kadar birbirlerine karşıt gözükseler de aynı amaca hizmet ettikleri çok açık görülmektedir.” diye konuştu.

Samanyolu Özel Eğitim Kurumları Avukatı Adnan Şeker, bugün okula gerçekleştirilen baskını Cihan Haber Ajansı’na değerlendirdi. Şeker, “Ülkemizde son günlerde baya popüler bir eylem var, idare veya siyaset kurumu tarafından ne yazık ki. Bugün bir örneğini burada yaşadık. Aylardır hem sosyal güvenlik kurumu tarafından hem vergi dairesi tarafından zaten denetimde olan bir kuruma polis eşliğinde 6 birimden gelen müfettişler veya ilgililer tarafından güya denetim adı altında baskın yapılmıştır.” dedi.

Baskının amacını “okulun varsa açığı varsa eksikliği hususunda ceza almaya veya ileride okulu kapatmaya matuf faaliyetlerde bulunmak” olarak izah eden Şeker, “Bir defa biz gelen memur veya memure arkadaşlara şunu söyledik açıkça. Siz buraya neden geldiğinizi biliyorsunuz. Biz de buraya neden geldiğinizi biliyoruz. Bunu bilerek hareket edin. Biz buna ilişkin her türlü yasal yollara başvuracağımızı sonuna kadar takip edeceğimizi kendilerine deklare ettik.” diye konuştu.

GENEL BİR YAZI İLE DENETLEME YAPILDI

Avukat Şeker, müfetişler geldiğinde yaşananları ise şöyle anlattı: “Gelen memur ve ilgili müfettiş arkadaşlarda bu tedirginliği çok açık görüyorsunuz. Bir defa valiliğin kendi ellerine verdiği bir genel yazı. Bu yazıda ne diyor? 2015-2016 yılında özel eğitim kurumlarının tamamının denetlenmesini içerir bir yazı. Hangi kurumun hangi tarihler arasında hangi denetim elemanlarınca denetleneceğine dair hiçbir ayrıntıya yer verilmeksizin sadece vali oluru, il milli eğitim müdürlüğünün imzasıyla kafasının estiği bütün okullara güya denetim yapabileceği bir yazı. Biz bu yazının hukuka aykırı olduğunu bunun için yasal yollara başvuracağımızı, isterseniz burada yazının yeterli ve açıklıkta olmadığı yasalara uygun olmadığı hususunda tutanak tutup tamamlamak üzere gidin sonra gelin dedik. Onlar tabi uzunca bir müddet içeride düşündüler taşındılar istişare ettiler. Avukat bey veya kurum yöneticileri biz burada denetlemeye geldik bakıp gideceğiz bizi zor duruma sokmasanız biz verilen talimatı yerine getiriyoruz diye ilgili yerlerle telefonla defalarca görüşme yaptılar. En sonunda biz de kendilerine her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu okulun bir eksikliğinin olmadığını okulun zaten Türkiye standartlarının çok üstünde bir okul olduğunu ama herşeyin yasalar çerçevesinde yapılamasını istedik. Bir iyi niyet göstergesi olarak yazınız eksik hukuka uygun değil ama ileride yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla veya yasal haklı yollara başvurmak şartıyla buyurun denetiminizi yapın biz de sise yardımcı olalım dedik.”

ŞİKAYET HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

6 birimden gelen yetkililerin denetimlerini tamamladıklarını belirten Adnan Şeker, “Bir eksiklik olmadığı görüldü. Biz bu haksız denetim veya usulsüz denetimle ilgili gerekli başvuruların hepsini yapacağız. Şikayet hakkımızı mutlaka kullanacağız.” dedi.

OKUL BASILIRSA KİMSE TERÖR VAR DİYE AĞLAMASIN

Şeker, ardından şu değerlendirmeyi yaptı: “Ama görünen şu ki devlet veya siyaset kurumu aynen eskiden Moğolların yaptığı gibi, şimdi Nijerya’da Boko Haram’ın yaptığı gibi, Somali’de El Şebab’ın yaptığı gibi, Afganistan’da Taliban’ın yaptığı gibi Türkiye’de de PKK’nın yaptığı gibi sadece okul basıyor. Bugün terörden canı yanan ülkenin ülkemizin yaralarına derman olacak eğitim kurumlarını desteklemesi gerekirken, bu sadece bizim şirketimize veya belli bir düşünceye bağlı eğitim kurumlarına değil her türlü eğitim kurumunu desteklemesi gerekirken, bugün bu okulları basıp bu okulları kapatmaya çalışıyor. Sonra da terör niye var? Terörün beslendiği kaynak cehalet ve eğitimsizlik. Siz burada okul basarsanız yarın sadece ülkenin belli bir bölümünde olan terör ülkenin tamamına yayılır. Dolayısıyla kimse terör var diye ağlamasın. Bunun müsebbipleri bugün okul basanlardır. Ne kadar birbirlerine karşıt gözükseler de aynı amaca hizmet ettikleri çok açık görülmektedir.”

OKULUMUZUN HİÇBİR EKSİKLİĞİ OLMADIĞI GÖRÜLDÜ

Şeker, son olarak yasal haklarını kullanacaklarını kaydetti: “Okulumuz denetlendi, hiçbir eksikliği olmadığı görüldü. Biz denetim elemanlarına yardımcı olduk. Ama bu onlar hakkında yasal işlemlerde bulunmayacağımız anlamına gelmez. Şikayet hakkımızı kullanacağız gerekli yasal yollara başvuracağız.”