Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD'e yönelik operasyonların göstermelik olduğunu söyledi. Demirtaş, “Dolmabahçe mutabakatı orta yerde duruyor. Sadece atılması gereken bir adım kalmıştı. Bu kadar şaşaalarla sınır ötesi operasyonlar, şehirde IŞİD’e yönelik göstermelik operasyonlar bunların tamamı hükümetin kendini kurtarma planlarıdır. Bunlar bir devlet politikası değil, saray politikasıdır. Saray artık kendine ait devlet kurmuş durumda.” dedi.

Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Olup bitenlerin hükümetin mecbur kalıp gerçekleştirdiği operasyonlar olmadığını belirten Demirtaş, “Dolmabahçe mutabakatı orta yerde duruyor. Sadece atılması gereken bir adım kalmıştı. Bu kadar şaşaalarla sınır ötesi operasyonlar, şehirde IŞİD’e yönelik göstermelik operasyonlar bunların tamamı hükümetin kendini kurtarma planlarıdır. Bunlar bir devlet politikası değil, saray politikasıdır. Saray artık kendine ait devlet kurmuş durumda. Kendisine bağlı istihbarat örgütü var, kendisine ait maliyesi, kolluk gücü, yargı, medya ve sosyal medya gücü var. Bütün kararları alıp uygularken geçici hükümet ve geçici başbakan da sadece devlet içerisinde devletin aldığı bu kararları uygulamakla görevli memurlardır. Olup bitenler Türkiye’ye ağır bir fatura çıkarıyor. Bizi en çok sarsan şey ölümlerdir. Gençlerin ölümüdür, insanlarımızın ölümüdür.” ifadelerini kullandı.

“PARTİLERİ HALK AÇAR, HALK KAPAR”

Devlet Bahçeli’nin 'Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girmeli' sözlerinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, “Biraz önce ifade ettiğim çerçevede hayata geçirilmeye çalışan politika zaten faşizan bir politikadır. Faşizan düşünceye sahip olanların da bu politikaya balıklama atlamalarından daha doğal ne olabilir. İşlerini yapıyorlar. Eğer korkacak bir şeyimiz olsaydı siyasetin merkezinde Ankara’da bulunmazdık. Çekineceğimiz hiçbir şeyimiz yok, veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Partileri halk açar, halk kapar.” şeklinde konuştu.

“BU KADAR MI İRADESİZ OLUR BİR BAŞBAKAN”

Başbakan’ın ‘PKK silah bırakmadıkça heyetin adaya gitmesi fayda getirmez’ sözleri ile ilgili Demirtaş şunları kaydetti: “Dolmabahçe mutabakatı ile ilgili sayın Davutoğlu’nun bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanı kabul etmediğini söyledi, fikirlerini açık açık söyledi. Davutoğlu’ndan Dolmabahçe mutabakatına dair tek bir cümle duymadık. Ne diyor. Yanlış mıdır, masa yok mudur, içerik yanlış mıydı? Sayın Davutoğlu bunları bir açıklayın. Heyetlerimiz üstünde birlikte çalıştılar, aylarca görüşme yapıldı ve birlikte bir açıklama yapıldı. Kendisine ait bir fikri yok mu? Bu kadar mı iradesiz olur bir başbakan, bu kadar mı kendini geçici olarak görür.”