CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma gibi aylık sabit giderleri olan 21 milyon TL’nin kaç taşeron işçinin ücretine denk geldiğini, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Tanırkulu, basına yansıyan haberlere ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açıkladığı verilere göre Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma gibi aylık sabit giderlerinin 21 milyon TL olduğunu hatırlattı. Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’na şunları sordu:

"Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma, gibi aylık sabit giderleri olan 21 milyon TL, kaç taşeron işçisinin ücretine denk gelmektedir? Sarayın elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma gibi aylık sabit giderleri olan 21 milyon TL ile kaç memur istihdam edilebilir?
Sarayın elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma, gibi aylık sabit giderleri olan 21 milyon TL asgari ücretle geçinen ailenin kaç günlük gıda harcamasıdır?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma gibi aylık sabit giderleri olan 21 milyon TL kaç adet sıra alınabilir? Sarayın elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma gibi aylık sabit giderleri olan 21 milyon TL ile kaç öğrenciye burs verilebilir? Sarayın elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma gibi aylık sabit giderleri olan 21 milyon TL kaç emeklinin 2014 yılı maaşına yapılan zama denk gelmektedir? Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma gibi aylık sabit giderleri olan 21 milyon TL asgari ücretle geçinen ailenin kaç günlük yol parasıdır?"