Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, İpek Medya Grubu'na yapılan operasyonun medyayı susturma operasyonu olduğunun ve tüm toplumu hedeflediğinin sorulan sorulardan ortaya çıktığını vurguladı. Operasyonda gözaltına alınan 7 kişiye sorulan soruların bu operasyonun şirketlere, kara para aklamaya yönelik değil aksine direkt medyayı hedef aldığını gösterdiğini belirten Yarkadaş, "Eğer mali suç varsa tabi araştırılmalıdır. 'Kara para aklama operayonu yapıyorum' diye Bugün gazetesi ve Bugün Tv'ye el koymaya çalışmak kabul edilemez. Bunu açık bir dille söylememiz gerekiyor." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Mecliste basın toplantısı düzenledi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 4 polisin şehit olması sebebiyle başsağlığı diledi. Türkiye'nin biran önce terör belasından kurtulup huzura ermesini temenni etti.

CHP'nin kurduğu Medya Komisyonunun yaptığı çalışmaları hakkında bilgi veren Yarkadaş, İpek Medya Grubu, Sözcü, Zaman, Birgün gibi gazeteleri ziyaret ettiklerini söyledi. Bu medya organlarının baskı altında ve mali kıskacında olduklarını örnekleriyle, ayrıntılarıyla anlattıklarını dile getiren Yarkadaş, hergün polis baskını olacağı psikolojisiyle işe gelindiğini vurguladı.

"Türkiye'yi çölleştirmek, oksijensizleştirmek, sadece kendilerinin duyacağı bir sese mahkum etmek istiyorlar." diyen Yarkadaş, bunun adının 'yeni bir rejim kurmak' olduğuna dikkat çekti. Adeta Erdoğan rejimi oluşturulmaya çalışıldığını savunan Yarkadaş, "Yargı, maliye, reklam verenlerin baskısıyla ehlileştirmeye, susturulmaya, terbiye edilmeye çalışılıyor. 250 milyon liralık kamu bankaları reklam vermişler. Ama bundan tek bir muhalif gazete faydalanamamıştır. Tamamı AKP iktidarını destekleyen, havuz medyası denilen medyaya gitmiştir." diye konuştu.

ANKA Haber Ajansı'nın baskı altında sindirilmeye çalışıldığını ifade eden Yarkadaş, basit sebeplerle çalışanların basın kartlarının iptal edildiğini söyledi. Baskı altındaki tüm televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmelerinin bir araya geleceğini anlatan Yarkadaş, "Ne Erdoğan'ın tek adam olma heveslerine ne de AKP'nin otoriter anlayışına teslim olmayacak. Buna en baştan medya çalışanları ve CHP karşı duracak." ifadelerini kullandı.

Yurt gazetesini ziyaretleri sırasında Cumhurbaşkanlığı tarafından açılan 6 davanın tebligatının geldiğini belirten Yarkadaş, bunun adının Erdoğan rejimi oluşturulurken medyayı teslim almak olduğunu vurguladı. İpek Medya Grubu'na yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 kişiye sorulan soruların bu operasyonun şirketlere, kara para aklamaya yönelik değil aksine direkt medyayı hedef aldığını gösterdiğini dile getiren Yarkadaş, sorulardan birinin de Bugün gazetesine 'para aktarılıp aktarılmadığının' olduğunu ifade etti.

Operasyonun medyayı susturma operasyonu olduğunu, tüm toplumu hedeflediğinin sorulan sorulardan ortaya çıktığını dile getiren Yarkadaş, "Eğer mali suç varsa tabi araştırılmalıdır. 'Kara para aklama operayonu yapıyorum' diye Bugün gazetesi ve Bugün Tv'ye el koymaya çalışmak kabul edilemez. Bunu açık bir dille söylememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ise medyayla savaşın faşizmin en ileri aşaması olduğunu vurgulayarak, "Faşizme karşı birleşmeyenler, faşizmin zindanlarında buluşurlar." dedi. Bugün bazı gazetelerin manşetlerinin Saray'ın içinden atıldığını öne süren Erdem, havuz medyasının gazetecilik yapmadığını, parti bülteni olarak çıktığını ifade etti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de hukukun bir gün herkese lazım olacağını belirterek, baskı gören herkesin yanında olacaklarını kaydetti.