Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, hükümete eleştiriler yönelterek, “İktidara geldiklerinde 232 milyar dolar olan iç ve dış borç toplamı, bugün 640 milyar dolara çıktı. Cumhurbaşkanı’nın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile faiz indirimi konusunda yaptığı atışma 151 katrilyon TL ülke zarara uğradı.” dedi.

Mehmet Asiltürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, iktidar partisi AK Parti’nin politikalarını eleştirdi. Hükümetin Malatya’da ciddi yatırımları olmamasına karşın milletvekili aday listesindeki ilk 3 sıraya 2 eski milletvekilini koyduğunu bir Malatya vatandaşı olarak yadırgadığını ifade eden Asiltürk, şöyle devam etti: “İktidar partisinin milletvekili adayları sürpriz oldu. AKP’nin listesinde 4’üncü sırada bulunan adayın İstanbul’dan aday adayı olduğu ancak buradaki aday listesine girdiği ortaya çıktı. AKP’nin bu seçimde bir geleneği bozuldu. Son il başkanı ilk kez 5’inci sıraya konuldu. İktidarın milletvekillerinin Malatya’ya hizmetlerine baktığımızda gözle görülür bir yatırımın olmadığını görüyoruz. Yıllardır atıl vaziyette olan vagon onarım fabrikası değerlendirilemedi. İş ve istihdam alanı açılmadı. Devletin temel hizmetleri arasında yer alan yol ve hastane yapılarını insanların hayatını kolaylaştıran bir hizmet gibi sunulduğunu görüyoruz. Malatya’ya yeterince hizmet getirilememişken iktidar partisinin iki milletvekilini yeniden aday listesine koyması Malatya halkı adına bir vatandaş gözüyle bir ayıp olarak görüyorum. İkici sırada Başbakan Başdanışmanı Taha Özhan aday olarak gösterildi. 3 dönemdir bir aday için ‘işte bu bakan olur’ deniyor. Bu oy avcılığına dönük bir propagandadır. Taha Özhan’ın yıllardır başbakan danışmanı olarak görev yaptı, bu süreçte Malatya’ya ne gibi bir katkısının olduğunu açıklaması gerekiyor. Üçüncü sırada Mustafa Şahin var. Kendi dışındaki daha önce Ergenekoncu son dönemde paralelci ilan etmesi ile biliniyor. Malatya’ya ne kazandıracağı merak konusu.”

Malatya’nın Refahyol Hükümetinin ardından öksüz kaldığını söyleyen Asiltürk, “Malatya Refahyol hükümetinin ardından öksüz kaldı. Refahyol döneminde Recai Kutan Bey, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yaptı. Son 12 yılda ise Malatya iktidara en fazla oyu vermesine karşın bir bakanlık bile reva görülmedi. Ama ne hikmetse millet ne hikmetse arkalarından koşmaya devam ediyor.” dedi.

Ülke ekonomisinin zor durumda olduğunun altını çizen Asiltürk, “Gerçekten deniz bitti. Borçla, vergiyle yürüyen, tüketime dayalı ekonomi üretime dayanmazsa, borç alma bittiğinde, sıcak para girişi durduğunda, yabancı sermaye ülkeden kaçarsa, ekonomi batar. Bugün geldiğimiz noktada ‘istikrar’ diye oy toplayanlar iktidarda oldukları için sıcak para kaçmaya başladı. İktidara geldiklerinde 232 milyar dolar olan iç ve dış borç toplamı, bugün 640 milyar dolara çıktı. Cumhurbaşkanı’nın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile faiz indirimi konusunda yaptığı atışma 151 katrilyon TL ülke zarara uğradı. Bu olumsuzluklar maalesef millete dönüyor. İşçiler günlük 77 kuruş maaş zamlarına layık görülüyor. Emeklilere verilecek 100 TL’lik zam çok büyük bir para gibi lanse ediliyor. 100 TL ile ancak 3 kilo et alınabiliyor. Ülkenin geleceğini iyi görmüyoruz. Potansiyel değerlendirilmediği için ülke her gün geriye gitmektedir. Allah’ın yardımıyla inşallah bu seçimler ülke için kurtuluş olur. Malatya’da 6 aylık geçici olarak Orman İşletme Müdürlüğü bünyesine fidan dikim işi çerçevesinde işçi alımı için AKP ilçe başkanlıkları liste hazırladı. 40-50 yaşındaki insanlar kuyruklar oluşturup işe girmeye çalıştı. İktidar partisi de oy için alınacak işçilere şantaj yaparak rey karşılığında alım listesi hazırlıyor" ifadelerini kullandı.