CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

"Suriye plakalı araçların trafik kurallarını ihlal ettiği, gişelerden kaçak geçtikleri, 'kaçak geçiş' yaptığına dair sistemin uyarı verdiği ama buna rağmen hiçbir işlem yapılmadığı iddia edilmektedir." diyen Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

Suriye plakalı aracın bulunduğu ve bu araçların trafik kurallarını ihlal ettiği iddiası doğru mudur?

Gişe geçişlerinden Suriye plakalı araçların geçtiği ve "kaçak geçiş" yaptığına dair sistemin uyarı verdiği ama buna rağmen hiçbir işlem yapılmadığı iddiası doğru mudur?

İddialar doğru ise, konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

2014-2015 yılları arasında 30 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaç Suriye plakalı araç ile ilgili işlem yapılmıştır? Yapılan bu işlemler nelerdir?

2014-2015 yılları arasında 30 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre şehirlerarası yollarda gişelerden "kaçak geçiş" yaptığı tespit edilen kaç Suriye plakalı araç tespit edilmiştir? Tespit edilmesinden sonra yapılan işlemler nelerdir?