Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başran Yardımcısı ve Milli İttifak'ın Mersin 1. sıra milletvekili adayı Kaptan Kartal birilerinin taşeron firmalarda çalışanlara nankör dediğini ifade ederek, onların asla nankör olmadığını söyledi.

Kartal, Saadet Partisi milletvekili adayları ile birlikte taşeron firma işçilerine destek vermek için Mersin Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.
Birilerinin taşeron firmalarda çalışanlara nankör dediğini hatırlatan Kartal, "Biz buradan sesleniyoruz. Taşeron firmada çalışan arkadaşlarımız asla nankör değillerdir. Onlar, alnının teri elinin nasırı ile sadece asgari ücrete mahkum edilmişlerdir. Şimdi 'biz taşeron firmalardakileri devlet güvencesine alacağız, olmaz bunu yapamazsınız' diyorlar. Biz taşeron firmalardaki arkadaşların maaşlarını 1500, 1600 TL'ye çıkaracağız diyoruz, olmaz diyorlar. O zaman ben buradan sesleniyorum. Saraylarınıza var da taşeron işçimize mi yok? Diyanet İşleri Başkanı'nın 1 trilyonluk aracına var da taşeron firmadaki arkadaşlarımıza mı yok? Diyanet'teki sorumluların jakuzide yıkanmalarına var da taşeron işçimize mi yok?" şeklinde konuştu.

Bir bakanın ise çıkıp 1500 TL'nin insanı şımartmasından, bozmasından bahsettiğini vurgulayan Kartal, "Ben buradan Sayın Bakanımıza ve Meclis'teki milletvekillerine sesleniyorum. Her biriniz 20- 25 bin lira maaş alıyorsunuz, bu sizleri bozdu mu hiç? Sizde durum nedir? Taşeron firmadaki arkadaşlara sesleniyorum. Sizler asla nankör değilsiniz. Devlet hastanesinde taşeron firmalarda çalışan arkadaşlarımız var, gece gündüz bu arkadaşlar hastalarımıza hizmet ediyorlar. Aynısı başka kurumlarda da var. Bu arkadaşların tamamı bizim insanımızın, bizim milletimizin işini çözmek için buralarda var. Ama birileri seçim meydanında ne yazık ki bu arkadaşlara nankör dedi. Bu gerçekten Türk milletini yaraladı. Bizleri yaraladı. Üzüntüye sevk etti." ifadelerini kullandı.

'BAŞKUMANDANIMIZI TÜRKİYE'NİN HER KARESİNE GÖTÜRÜRÜZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşmada "Hakkari'de Devlet Hastanesi açılışına gidecektim bana gelmeyin, dediler" şeklinde sözler sarfettiğini vurgulayan Kartal, "Sebep güvenlik. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza söylüyorum. Siz oyunuzu Milli İttifak'a verin, Milli İttifak Allah'ın izni ile Başkumandanımızı, Cumhurbaşkanımızı Türkiye'nin her metrekaresine götürür. Ama bunlar götüremez." dedi.

Cumhurbaşkanının ayrıca 'bunlar emir alıyorlar' gibi sözler de dile getirdiğini vurgulayan Kartal şunları kaydetti: "Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar seslenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanım bundan bir ay önce İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda emirler geldi. Hükümette Sayın Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı bu talimatları ve bu emirleri onların huzurunda HDP milletvekillerine okuttu. Bunu da sizin vicdanınıza sunuyorum. Eğer sizin haberiniz yoksa sizi haberdar ediyorum. AK Parti hükümeti ne yazık ki sadece HDP ile değil dağdan HDP'ye gelen talimatlarla değil, İmralı'dan onu eksik söylediniz, İmralı'dan gelen talimat ve emirlerle de hareket ediyor. Bunların tamamını sizin vicdanınıza sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza diyorum ki evet bunlar terörle mücadele edemedi. Sizin başbakanı olduğunuz hükümeti devrettiğiniz bu hükümet ne yazık ki kaldığı yerden devam etti."

Başbakan'a da seslenen Kartal, "Eğer duymadı ise burâdan duysun Sayın Başbakan, devletimizin başı, Başkumandanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız 'ben Hakkariye gidemiyorum' dedi. Bunun ötesi var mı. Bize daha önce siz Sivas'ı geçemiyorsunuz diyenler ne yazık ki kendileri Hakkari'ye gidemez hale geldi." diye konuştu.