AK Parti tarafından salı günü TBMM Genel Kurulu'nun gündemine getirilen İç Güvenlik Paketi'nin tümü üzerinden görüşmelere saat 01.30 itibariyle başlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nun 59. Birleşimi yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetirken, katip üyeliklerini Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık yapıyor.

Genel Kurul’da AK Parti’nin İç Güvenlik Paketi'nin geneli üzerinden görüşülmesine saat 01.30 itibariyle başlandı. Başkanvekili Sadık Yakut ilk önce paketi üzerinde görüşlerini dile getirmesinin ardından HDP Milletvekili Hasip Kaplan’a söz verdi. Kaplan’ın kürsüye gelmemesi üzerine Yakut, MHP ve CHP’li vekillere söz verdi. CHP ve MHP’den de vekillerin kürsüye gelmemesi üzerine Yakut bu sefer AK Partili Naci Bostancı’ya söz verdi. Bu sırada HDP’li Adil Zozani, başkanlık divanına doğru ilerleyerek söz istedi. Naci Bostancı’nın konuşmasına başlayacağı anda HDP, CHP ve MHP ve AK Partili vekiller arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmaların başlaması üzerine Yakut, görüşmelere ara verdi. Görüşmeler saat 01.45'te tekrar açıldı ve Naci Bostancı konuşmaya başladı.