Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP'den ihracına ilişkin, "Usulsüz yazışmayla hiç kimseyi hiçbir yerden atamazlar. MHP'nin Merkez Disiplin Kurulu bir kere yetkisizdir." dedi.

AK Parti genel merkezinden çıkışı esnasında basın mensuplarının sorularına muhatap olan Tuğrul Türkeş, AK Parti'ye adaylık başvurusu yaptığı iddiasının hatırlatılması üzerine, "Onun süresi geçti diye biliyorum. Hepinizin heyecanlandığını ve bugün haber trafiğini kuvvetlendirdiğimi biliyorum fakat sayın başbakana, başbakanlıktaki bir konuyla ilgili bir arzım vardı onun için geldim. Gelişimin AK Parti ile bir alakası yok." karşılığını verdi.

Türkeş, ‘tebliğ edilen belgeyle MHP'den ihraç mı edildiniz’ sorusu için ise "Hayır. Usulsüz yazışmayla hiç kimseyi hiçbir yerden atamazlar. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Merkez Disiplin Kurulu bir kere yetkisizdir. Yani ben yasama görevi üstlenmiş bir milletvekili olarak anayasal bir görevi üstlendim. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Disiplin Kurulu buna karar verir, o toplanmadı. Parti tüzüğümüze göre de sayın genel başkan 'öfkelenip attım' demesi mümkün değil, onda da Merkez Yürütme Kurulu'nun kararının olması gerekir ki Merkez Yürütme Kurulu böyle bir toplantı yapmadı, o da usulsüz. Onun için öfkeyle kalkan zararla oturur, orada bir şey yok." dedi.

"Ne zaman cevap vereceksiniz" sorusunu "Çok yakında" diye cevaplayan Türkeş, herhangi bir partiden teklif alıp almadığı yönündeki soruya 'hayır' cevabını verdi. Türkeş, bir gazetecinin, "AK Parti'ye kapılar hala açık mı, bir teklif var mı" ifadesi üzerine, "Bu konuları konuşmayalım." dedi.