Türk siyasi hayatında ilk kez bir baba ile kızı, milletvekili genel seçiminde aynı listeden aday oldu. SP ile BBP’nin yaptığı seçim ittifakında her iki partinin adayları, SP çatısı altında seçime girme kararı almıştı. İzmir’de Cavit Babur ve kızı Zemzem Yıldız, SP 1. bölgeden aday oldu. Baba ile kızı, sokakta vatandaşlardan son derece olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdi. İkili, Türkiye’de ilk kez baba ve kız olarak aynı listeden aday olduklarını, bundan dolayı son derece mutlu olduklarını aktardı. Zemzem Yıldız 5., babası Cavit Babur ise aynı listede 11. sırada.

BBP’nin kuruluşundan bu yana faal siyaset yapan Babur, “Bu ilk baba kız olayımız. Devlete, millete hizmet etmenin beraberce hazzını yaşamaktayız. 1993 yılında aktif siyasete başlarken çocuğum o zaman daha küçüktü ama hiçbir zaman babasını yalnız bırakmadı. Belediye başkan adayı olduğumda da kızım arabada anons yapardı. Öylelikle de siyasetin içine girmiş oldu. Aktif siyaseti ön planda yapmasa da her zaman arkamda destekçimdi. Bugün de aktif siyaset yaparak milletvekili adayımız. Ben de aynı listeden milletvekili adayıyım. Her ikimizin de aynı bölgede SP’den aday oluşu, benim için en büyük sevinçlerden birisi. Bu millete hizmet etmek bizim düsturumuzdur. Kızımla el ele vermişiz, teşkilatımızla milletin iktidarını gerçekleştirmek istiyoruz. Onunu için siyaset arenasında yerimizi aldık. Vatandaşlarımız, baba kızı sevinçle karşılıyorlar. Allah, herkese böyle bir evlat nasip etsin. Babasının yanında birlikte siyaset yapıyor. Allah’a şükürler olsun, benim burada kızım var. Kızımla birlikte bu siyaseti gerçekleştiriyoruz. Belki 90 yıllık siyasi tarihte böyle bir tablo bugüne kadar yaşanmamış. İlk olması lazım diye düşünüyorum, başka bir örneğini duymadım.” dedi.

'BABAMLA EL ELE VERDİK'

Babasıyla birlikte aynı bölgeden milletvekili adayı olan Zemzem Yıldız da, küçüklüğünden bu yana BBP’nin içinde olduğunu belirterek, “Babamla birlikte küçüklüğümden beri davamızın içindeydik fakat kadın olmamızla birlikte arka plandaydık. Artık bunu kaldıralım dedik babamla birlikte. Babamla el ele verip yan yana olmak bana mutluluk verdi. Onun bana verdiği destekle birlikte inşallah ilerleyeceğiz. Bayrağımızı yukarılara kadar taşıyacağız. Ben babamın yanında olmaktan ve davamızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Büyük bir sevinç var etrafımızda. Arkadaş, dost ve vatandaşlardan tebrik telefonları alıyoruz.” dedi.