Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmenin ardından değerlendirme yaptı. Symes, "Buradan mutlaka hızla uzlaşan bir hükümetin kurulması yönündeki iş dünyasının talebini ilettik. İş dünyasının taleplerini de demokratikleşme, kalkınma başlıkları ve yatırım ortamı sürdürülebilir bir büyüme etrafında öncelikleri kendileriyle paylaştık." dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak parlamentodaki 3 siyasi parti lideri ile görüşmeye geldiklerini belirten Başaran Symes, "CHP ile ilk görüşmeyi gerçekleştirdik. TÜSİAD olarak seçimden sonra parti liderlerini kutlamak son derece Türkiye için olumlu bir seçim gerçekleştirdik. Burada kendilerinin gösterdiği hassasiyet için tüm partileri kutluyoruz." diye konuştu.

Seçime katılma oranı konusunda son derece olumlu görüşlerini bildirdiklerini ifade eden Symes, şöyle devam etti: "Parlamentonun yüzde 95 gibi katılımcı bir güçle ortaya çıkmış olmasından duyduğumuz memnuniyeti kendilerine bildirdik. Buradan mutlaka hızla uzlaşan bir hükümetin kurulması yönündeki iş dünyasının talebini ilettik. İş dünyasının taleplerini de demokratikleşme, kalkınma başlıkları ve yatırım ortamı sürdürülebilir bir büyüme etrafında öncelikleri kendileriyle paylaştık."

Bütün bu toplantılar sonucu yarın Ankara'dan ayrılmadan daha kapsamlı bir değerlendirme yapacağını vurgulayan Symes, "Bu aşamada bu kadar bilgi veriyorum. İş dünyası olarak siyasilerimizin uzlaşma kültürü ile ülkemizin önünü açacak bir hükümeti hızla ortaya koymaları konusunda son derece olumlu beklentilerimiz var. Burada iş dünyasının ihtiyacı acil Türkiye'de hızla bir hükümetin kurulup ve reform ajandasına ve ekonomideki konulara hızla dönmesi konusunda da kendileri ile fikir alış verişi yaptık. Bu fikir alış verişini MHP ve yarın Başbakanımız AKP'nin Genel Başkanı Davutoğlu ile birlikte tamamlayacağız. HDP'nin basına olan açıklamamızda belirttiğimiz gibi bölgede ziyaretleri var kendileriyle de önümüzdeki günlerde bir toplantı gerçekleştireceğiz. Randevumuz o konuda bekliyor. Bir şeyin altını önemle çizmek isterim. Biz bir sivil toplum örgütü olarak açıkçası bir hükümet formasyonu için burada değiliz. Tam aksine iş dünyasının hükümetten beklentilerini olabildiğince en güçlü sesle liderlerimizle paylaşarak onlara hızla bu gündeme odaklanmalarını açıkçası ifade etmek için geldik. Bu söylemlerimizi aynı şekilde bir sonraki ve yarın iş dünyasının en güçlü sesi olarak sivil toplumun sesi olarak kendileriyle paylaşacağız." açıklamasını yaptı.

Basın mensuplarından soru almayacağını belirten Symes, "Bu aşamada soru almayacağım. İki görüşmemiz daha var bu görüşmelerden sonra toplu olarak değerlendirme yapacağız. Yarın tüm soru işaretlerini açığa kavuşturacağız." dedi.