Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, ülkenin her köşesinde bir karmaşa ve ihanet olduğunu, bu kirli oyunların bedelini de Türk milletinin ödediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi parti lideri gibi davranmasını da eleştiren Demeli, "Cumhurbaşkanlığı makamından rahatsız olmuşsan bırak git bir siyasi çatı altında çalış." dedi.

Trabzon Türk Ocağı Başkanı Mithat Kerim Arslan, yönetim kurulu üyeleri ile MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. MHP İl Başkanı Muammer Demeli ve il yönetiminin hazır bulunduğu buluşmada ülkenin gidişatı, yaklaşan genel seçim ve güncel olaylar hakkın bilgi alışverişinde bulunuldu. Demeli, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin oldukça zor bir süreçten geçtiğini belirterek, bu günlerde birlik ve beraberlik adına daha da özverili ve sıkı bağlar içerisinde olunması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin ateş çemberinden geçtiğini söyleyen Demeli, "Her gün yeni bir yalan, yeni bir acziyet ve şer odaklı planlarla ortaya çıkan iktidar; her geçen gün bizleri daha da büyük felaketlere sürüklüyor. Ülkenin her köşesinde bir karmaşa ve ihanet var. Bu kirli oyunların bedelini Türk milleti ödemektedir." ifadelerini kullandı.

Ülkede tüm bunlar yaşanırken halkın oylarıyla yetki verdiği cumhurbaşkanının ise hâlâ bir siyasi parti lideri gibi çalışmalar yaptığına dikkat çeken Demeli, Erdoğan’a şöyle seslendi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na ‘Siyaset yapmak istiyorsanız cübbelerinizi çıkarın bir siyasi parti altında çalışın’ demişti. Biz uydurmuyoruz. Bunu diyen kendisiydi. Şimdi biz de aynısını söylüyoruz; cumhurbaşkanlığı içine sinmediyse, cumhurbaşkanlığı makamından rahatsız olmuşsan bırak git bir siyasi çatı altında çalış. Sen icra makamı mısın, yoksa siyasi parti lideri misin? Cumhurbaşkanı siyaset yapmaz. Objektif olur, taraf olmaz. Bugüne kadar Türkiye’de bu durum böyleydi. Ama bunlar geldikten sonra her şey değişti. Her şeyi çiğnediler, rezil ettiler."

AK Parti’ye göre her şeyin para, makam ve menfaatten ibaret olduğunu savunan Demeli, ‘Yeni Türkiye’ söylemlerini de şöyle eleştirdi: "Nedir bu yeni Türkiye. Açın bakalım altından neler çıkacak. Doğudaki söylemleriniz ve tavırlarınızı buyurun Trabzon’da da aynı şekilde sürdürün. Oralarda ve gizli gizli masa altlarında yaptıklarınızı hadi buyurun Trabzon’da da anlatın. Sürekli pembe tablolar sunuyorlar piyasaya. Algı ile bunları halka yutturmaya çalışıyorlar. Bıktık bu pembe tablolardan. Beyaz günler, güzel günler görmek ve evlatlarımıza aydınlık bir ülke bırakmak istiyoruz. Bunun için de her şeyimizle ülkemizin ve milletimizin yanında; hainlerin ve ihanetin karşısında duracağız."

Türk Ocağı Başkanı Mithat Kerim Arslan da ‘Yeni Türkiye’ algısının hain planlarının bir parçası olduğunu öne sürdü. Arslan, "Bu laf ilk defa Diyarbakır meydanında okutulan o mektupta dile getirilmiştir. Bebek katili Öcalan’ın kafasındaki yapı ne ise bu lafın arkasındaki mana da odur. Bunlar devlet içinden devlet çıkarmaya çalışıyorlar. Katil Öcalan zaten kendini kurucu başkan olarak ilan etti. Amaçları bölmek, parçalamak." dedi.