Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi (PM) ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, yarın açıklanması beklenen koalisyon çalışmalarıyla ilgili ilginç bir iddiada bulundu. AK Parti-MHP koalisyonu olabileceğini belirten CHP'li Usluer, "Sayın Bahçeli seçimin olduğu geceden beri, hiçbir seçeneğe evet demiyor gibi. Ama TBMM çatısı altında yaşadıklarımız MHP'den AKP'ye destek yönünde. Bu nedenle şaşırtıcı birlikteliklere de hazırlıklı olunması gerektiğine de inanıyorum." dedi. Yarın yapılacak CHP-AK Parti görüşmesinden de umutlarının olduğunu kaydeden Usluer, "Cumhurbaşkanı'nın koalisyona sıcak bakmaması, erken seçim ısrarı sürecin gelişim şeklini etkileyecek önemli bir faktör. Umarım pazartesi akşamı genel başkanlar arası görüşme sonucu alacağımız haber olumlu bir sürecin başlangıcı olur." ifadesini kullandı.

CHP Milletvekili Gaye Usluer, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Eskişehir Şube Başkanlığı’na yaptığı ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin doğu ve güneydoğusunun savaş alanına döndüğünü ve olayların artarak devam etmesinin endişe verici olduğunu belirten Milletvekili Usluer, böyle bir süreçte yaşananların nedeninin araştırılması ve çözüm yollarının bulunması için CHP milletvekillerinin imzası ile 'Terör Araştırma Komisyonu' kurulması konusunda Meclis'te yapılan oylamada yaşanılanların çok üzücü olduğunu kaydetti.

"TERÖRE KARŞISINIZ, O ZAMAN NİYE ARAŞTIRILMASINI İSTEMEDİNİZ"

"Çok hazindir ama terör olaylarının araştırılması için gerçekleştirdiğimiz oylama MHP’nin en kritik zamanlarda AK Parti’ye nasıl destek verdiğinin kanıtlarından biri oldu." diyen CHP'li Usluer, şöyle dedi: "MHP'nin desteği ile 'Terör Araştırma Komisyonu' kurulması engellendi. Bahçeli teröre karşı olduğunu anlattı, madem teröre karşısınız da neden bunun Meclis çatısı altında araştırılmasına izin vermediniz? Niye hayır diye oy kullandınız diye sorarlar o zaman." diye konuştu.

"DAVUL VE TOKMAK AYNI KİŞİDE DEĞİL"

Usluer, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra bir koalisyon süreci başladığını ve seçimlerden 37 gün sonra Cumhurbaşkanı'nın hükümet kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdiğini hatırlattı. Daha önceki koalisyon dönemlerinde milletvekillerinin yemin töreninden sonra en geç 7 gün içinde hükümet kurma görevinin verildiğine dikkat çeken Uslur, şöyle dedi: "Bilinçli olarak görevlendirme geç yapıldı. Şimdi ise görevin verilmesinden sonra günler geçti. 45 günlük süre 23 Ağustos'ta dolacak. Bu pazartesi günü Genel Başkanımız ile Başbakan görüşecekler. Hala bir koalisyonun oluşabileceği umudundayız."

Ancak davul ve tokmağın aynı kişide olmamasının, sürecin hızını kesen ve belki de engelleyen en önemli faktör olduğunun altını çizen Usluer, "Cumhurbaşkanı'nın koalisyona sıcak bakmaması, erken seçim ısrarı sürecin gelişim şeklini etkileyecek önemli bir faktör. Umarım pazartesi akşamı genel başkanlar arası görüşme sonucu alacağımız haber olumlu bir sürecin başlangıcı olur.” ifadesini kullandı.

"ŞAŞIRTICI BİRLİKTELİKLERE HAZIRLIKLI OLUNMASI LAZIM"

Usluer, artık Türkiye için bir normalleşme sürecine ihtiyaç olduğuna, bu nedenle koalisyonun önemli olduğuna dikkat çekti. Ancak son anda AK Parti-MHP koalisyonun da olabileceğine işaret eden Usluer, “Sayın Bahçeli seçimin olduğu geceden beri, hiçbir seçeneğe evet demiyor gibi. Ama TBMM çatısı altında yaşadıklarımız MHP'den AKP'ye destek yönünde. Bu nedenle şaşırtıcı birlikteliklere de hazırlıklı olunması gerektiğine inanıyorum.” değerlendirmesi yaptı.