Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 7 Haziran'daki genel seçimler sonucunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in parlamentoya gitmesi temennisinde bulundu. Yerlikaya, Şimşek'in kendisini ziyaretinde, “Artık sizlerin de şehrimizden parlamentoya gitmenizle, taşınmanızla inşallah, biz bu hizmet yarışında, marka şehir noktasında, inşallah iyi bir ivme yakalayacağımızı ümit ediyoruz.” dedi.

Bakan Şimşek, birtakım gezi ve temaslarda bulunmak üzere AK Parti'den birinci sıra adayı gösterildiği Gaziantep'e geldi. İlk ziyaretini Gaziantep Valiliği'ne yapan Şimşek, burada Vali Yerlikaya'yı ziyaret etti. Valilik şeref defterinin imzalanmasının ardından protokol üyeleri makama geçti. Burada konuşan Vali Yerlikaya, Gaziantep'teki görevine 5 Mart 2015 tarihinde atandığını belirterek, o günden bu güne şehri tanımak ve bilmek için gayret sarf ettiklerini kaydetti. Aynı zamanda AK Parti'nin Gaziantep birinci sıra adayı olan Şimşek'e parlamantoya girmesi temennisinde de bulunan Yerlikaya, “Şehrimizin atanmış, seçilmiş, odalar, sivil toplum kuruluşları, basın mensuplarımızla beraber hem hayırlı olsun ziyaretlerinde, hem iade-i ziyaretlerimizde, bu şehre hizmet eden, bu şehrin iki günü bir olmadan daha iyi noktaya gitmesi, hele 9 Nisan 2015 tarihinde sayın Cumhurbaşkanımızın eliyle 81 kardeş şehrin arasında Gaziantepimize marka şehir ödülü verilerek, her alanda, her konuda, Türkiye'de değil dünyada bilinen özellikleriyle ön plana çıkan bir şehir olma yarışında çok büyük bir heyecan yakalamış durumda şehrimiz. Artık sizlerin de şehrimizden parlamentoya gitmenizle, taşınmanızla inşallah, biz bu hizmet yarışında, marka şehir noktasında, inşallah iyi bir ivme yakalayacağımızı ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

'BİZİM TARİHİMİZDE SOYKIRIM YOKTUR, OLMAMIŞTIR'

Bakan Şimşek de son günlerde gündemde olan sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, “Çok açık ve net olarak bizim asla ve asla tarihimizde soykırım yoktur, olmamıştır. Hepimizi üzen, 1. Dünya Savaşı'nda olaylar yaşanmıştır. Ama bu sadece Osmanlı'nın son döneminde sadece belli bir bölgesinde... Balkanlar'da yaşanan zulmü, etnik temizliği hiç kimse gündeme getirmiyor. Balkanlardan sürülen Müslüman, Türk kökenli kardeşlerimizin yaşadığı... Hakikaten Ermeni kardeşlerimiz de o dönemde tabi ki süreçte acılar çekmişlerdir. Bu hepimizi üzüyor, açık söyleyeyim. Ama burada sistematik, kasıtlı bir soykırım iddiasında bulunmak son derece mesnetsiz bir iddiadır.” dedi.

Batının şuanda işin kolayına kaçtığını vurgulayan Şimşek, “Biz defalarca dedik ki, biz bütün envanterimizi, arşivimizi açalım. Onlar da açsınlar. Bilim insanları gitsinler çalışsınlar. Bilim insanları bu konuyu değerlendirsin. Fakat maalesef batı, bu işi siyasi bir malzeme olarak kullanmaya, istismar etmeye devam ediyor. Ama biz çok açık ve net olarak, bizim o anlamda üzücü olaylar olmuştur. Tabi ki bir daha asla tekrarlanmaması lazım. Asla, dünyanın hiçbir yerinde bu tür bir şeye izin vermemesi lazım. Ama soykırım noktasında bizim vicdanımız da rahat, tarihimiz de açık ve net. Bizim tarihimizde böyle bir şey yok. Fakat bu iddialar siyasidir. Maalesef bu yeni değildir. 20 yıl önce de bu kararlar Avrupa'da verildi biliyorsunuz. Sadece 100. yıl olması vesilesiyle bu konular çok güçlü bir şekilde gündemde diye bakmak lazım.” açıklamasında bulundu.

Şimşek, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu.