MHP Şanlıurfa milletvekili adayı İbrahim Özyavuz, Van’da halkı ‘Toros’ ile tehdit eden AK Parti'nin, 450 bin Suriyelinin sığınması ile keşmekeşe dönüşen Şanlıurfa’da da Suriye ile tehdit ettiğini belirtti. Özyavuz, sık sık muhtarlarla toplantı düzenleyen AK Partili milletvekili adaylarının muhtarları ‘biz gidersek Suriye’ye döner’ diye tehdit ettiğini öne sürdü.

MHP'li Özyavuz, AK Partili üst düzey yöneticilerin tehditlerinin ardı arkasının kesilmediğini kaydetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van’da 'Biz gidersek buralarda Toroslar’ dolaşır sözleri ile başlayan tehditlerin AK Partili İsmet Yılmaz’ın ‘iş bulamazsınız’, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ‘7 Haziran gibi bir sonuç durumunda korkarım ki tekrar seçime gideriz’ ile devam ettiğini, Şanlıurfa’da ise farklı bir versiyonunun sergilendiğini belirtti. 90’lı yılları ağır bedellerle ödeyen Van halkını faili meçhul cinayetlerin simgesi haline gelen Toros ile tehdit eden AK Parti'nin, Suriyeli mültecilerin yığıldığı Şanlıurfa’yı da ‘Suriye’ ile tehdit ettiğini ifade eden Özyavuz, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in muhtarlarla yaptığı toplantıda, ‘biz gidersek buralar Suriye’ye döner’ diyerek, partisinin desteklenmesini istediğini öne sürdü.

Şanlıurfalı vatandaşın Suriyelilerin yaşadığı sıkıntıların birinci derecede şahidi olduğunu dile getiren Özyavuz, iktidar partisinin zulmünün Esed zulmünü geride bıraktığını söyledi. Özyavuz, “Bunlar yalan üzerinde ihtisas yapmış. İktidar için her yolu deniyorlar. Muhtarları huzurlarına çağırıp sanki AK Parti'den başka bir yapı yokmuş gibi tehditle oy istemesi çok çirkin bir davranış. Özellikle şunu söyleyeceğim; Allah küfrün olduğu yere bile rahmet etmiş ama zulmün olduğu yere rahmet etmemiştir. Bunu iyi bilmeleri gerekiyor. Zulüm sonunda bitecek. Ve hüsranla bitecek.” dedi.

Özyavuz şöyle devam etti: “Faruk Çelik’in muhtarları sürekli böyle çağırıp tehditle oy istemesi bir grup muhtarın da tepkisine yol açmıştır. Emrivaki bir şekilde oy istemesi yanlış. Ülkede demokrasi var, bunun ışığında ülke seçime gidiyor. Ama maalesef bunlar ülkeyi adil bir şekilde seçime götürmüyorlar. Bugün Cumhurbaşkanı taraflı davranıyor, devletin tüm kurumlarını lehine kullanıyorlar. Devletin parasını kendi paraları gibi harcıyorlar.”